Bogdanović: Institucije sistema su se mukotrpno gradile od obnove nezavisnosti, urušene u posljednje dvije godine

Iz DPS-a su saopštili da je Bogdanović razgovarao sa ambasadorom Kanade Džajlsom Normanom i upoznao ga sa aktivnostima partije, posebno u susret kampanji za predsjedničke izbore

1664 pregleda 10 komentar(a)
Norman i Bogdanović, Foto: DPS
Norman i Bogdanović, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) privržena je procesu evropskih integracija za šta su neophodne kompetente i funkcionalne institucije, kazao je generalni sekretar te stranke Aleksandar Bogdanović.

Iz DPS-a su saopštili da je Bogdanović danas razgovarao sa ambasadorom Kanade Džajlsom Normanom i upoznao ga sa aktivnostima partije, posebno u susret kampanji za predsjedničke izbore.

Dodaje se da je Bogdanović istakao snažnu privrženost procesu evropskih integracija za šta su, kako je naveo, neophodne kompetente i funkcionalne institucije u Crnoj Gori, spremne da odgovorno i efikasno odgovore na potrebe reformskih procesa.

Kako se navodi, Bogdanović je ukazao da je DPS kao opoziciona parija, nastojala da odbrani državne interese Crne Gore i institucije sistema koje su se mukotrpno gradile od obnove nezavisnosti, a koje su urušene u posljednje dvije godine.

Norman je podsjetio na dosadašnje uspješne odnose Crne Gore i Kanade, koji su dodatno osnaženi partnerstvom u NATO savezu i zajedničkim aktivnostima u oblasti odbrane.

“Izrazio je nadu da će politički akteri poštovati demokratska načela transparentnosti, dijaloga i stavljanja nacionalnog interesa iznad partijskih politika, kako bi se bez odlaganja završila reformska agenda i evropske integracije Crne Gore nastavile željenom dinamikom”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: