Radovanić: Parlamentarne partije da pokažu zrelost i odgovornost, Ustavni sud je najveći interes Crne Gore

"Radovanić je istakao da će URA glasati za sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda koji će doći na plenum Skupštine i sjednice zakazane za 27. februar", navodi se u saopštenju

3227 pregleda 5 komentar(a)
Goci i Radovanić, Foto: Medijski tim URA
Goci i Radovanić, Foto: Medijski tim URA

Generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić je kazao da sve političke partije moraju pokazati zrelost i odgovornost jer je izbor sudija Ustavnog suda odluka od najvećeg interesa za Crnu Goru i njene evropske integracije.

To je saopštio na sastanku sa generalnim sekretarom Evropske demokratske partije (EDP) i poslanikom u Evropskom parlamentu i članom Preporoda, političke partije predsjednika Francuske Emanuela Makrona, Sandrom Gocijem.

"Radovanić je istakao da će GP URA glasati za sve predložene kandidate za sudije Ustavnog suda koji će doći na plenum Skupštine i sjednice zakazane za 27. februar", navodi se u saopštenju medijskog tima GP URA.

Radovanić je kazao da je Ustavni sud neophodan kako bi se odblokirali procesi.

"Crna Gora mora pokazati da ostaje pouzdani partner EU i čvrsto posvećen reformama i procesu pristupanja", naglasio je on.

Radovanić i Goci su razgovarali i o produbljivanju saradnje između GP URA i EDP-a, čime bi u perspektivi "dobili još jedan kanal za Crnu Goru ka Evropskom parlamentu".

"Radovanić boravi u Bugarskoj, gdje će se u Sofiji sastati sa bivšim premijerom Bugarske Kirilom Petkovim, poslanikom u parlamentu Francuske Frederikom Petijem i poslanicom rumunskog parlamenta Siminom Tulbure", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: