Spajić: Predstavnicima Parlamentarne Skupštine SE smo objasnili kako političari manipulišu izbornim procesima

"Predstavnicima Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope predstavili smo slučaj nepravde nanešene našem Pokretu kroz diskvalifikaciju moje predsjedničke kandidature"

8526 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Twitter/MickeySpajic
Foto: Twitter/MickeySpajic

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić saopštio je da je predstavniike Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope upoznao "sa nepravdom nanešemom" tom pokretu, kada je odbijena njegova predsjednička kandidatura.

"Na sastanku sa predstavnicima Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope predstavili smo slučaj nepravde nanešene našem Pokretu kroz diskvalifikaciju moje predsjedničke kandidature i objasnili na koji način političari urušavanjem pravnog sistema manipulišu izbornim procesima u Crnoj Gori", napisao je Spajić na Tviteru.

Glasovima članova iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata, Državna izborna komisija (DIK) državna izborna komisija prošle subote je odbila kandidaturu Spajića.

Protiv su bili Nataša Pešić, Vera Mijatović, Nikola Dedejić (DPS) i Aleksandar Jovićević (SD). Članovi DIK-a iz Demokratskog fronta (DF) Miloš Giljen i Nataša Prelević, Socijalističke narodne partije (SNP) Milosav Ćorić i Bošnjačke stranke (BS) Haris Mekić bili su uzdržani.

Da se prihvati kandidatura Spajića glasali su predsjednik DIK-a Nikola Mugoša, Vladimir Čađenović (Demokrate) i Damir Suljević iz NVO Centar za građansko obrazovanje.

Tokom rasprave je stigao dopis iz Srbije, od policijske uprave Beograda, u kojem se navodi da je Spajić u srijedu, 15. februara odjavio prebivalište u toj državi. Stigao je i imejl od MUP-a Srbije sa obavještenjem da je Spajić u utorak, 14. februara, podnio tom resoru zahtjev za odjavu državljanstva Srbije.

Glavni odbor Pokreta Evropa sad je nakon odbijanja kandidature Spajića odlučio da zamjenik predsjednika tog pokreta Jakov Milatović bude kandidat te partije za predsjednika Crne Gore.

Bonus video: