Ovo su kadrovska rješenja sa sjednice Vlade

Na sjednici razmoreno 18 kadrovskih pitanja

4333 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović, odlučivala o više kadrovskih pitanja.

Dosadašnja v.d. generalna direktorica Direktorata za informatiku i analitičko-statističke poslove u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Neda Ojdanić, imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu sporta i mladih.

Kosta Leovac određen je za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na desetoj vanrednoj Skupštini akcionara Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Branka Tomović imenovana je za članicu Savjeta Prirodnjačkog muzeja Crne Gore, a Marina Knežević za članicu Savjeta Muzičkog centra Crne Gore.

Bobana Medojević imenovan je za člana Savjeta Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević”, a Željko Čelebić za člana Savjeta Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Vlada je predložila Skupštini akcionara „Luke Bar“ da za članove Odbora direktora izabere: Darka Pekića, Vladimira Dragovića, Nedžiba Ibrišimovića, dr Miroslava Šepića i Marka Maraša.

Dino Tutundžić određen je za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj Skupštini akcionara „Luke Bar“.

Snežana Remiković postavljena je za pomoćnicu direktora Uprave za statistiku – rukovoditeljku Sektora socijalnih statistika i demografije, a Branka Raičević za pomoćnicu direktora iste Uprave – rukovoditeljku Sektora za informatičku obradu podataka.

Jelena Grdinić imenovana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde.

Naim Đokaj određen je za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave za kapitalne projekte - rukovodioca Sektora za realizaciju IPA projekata.

Sanja Laković imenovana je za članicu Upravnog odbora Centra za socijani rad za opštine Pljevlja i Žabljak.

Adis Pepić postavljen je za sekretara Ministarstva rada i socijalnog staranja, a Mersida Aljićević za generalnu direktoricu Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u istom resoru.

Igor Nišavić, dosadašnji v.d. sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, imenovan je za sekretara u punom mandatu.

Bonus video: