Vuksanović Stanković: Strukture bliske Vučiću žele disfunkcionalnu i nestabilnu Crnu Goru

"Crna Gora je zaustavljena u EU integracijama, od predvodnika tog procesa postala jedan od većih regionalnih problema, dok je na unutrašnjem planu urušila ionako krhke institucije i dovela zemlju do tačke potpune političke i institucionalne nestabilnosti", istakla je Vuksanović Stanković

10630 pregleda 57 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Kandidatkinja za predsjednicu i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kazala je da je u političkim procesima i značajanom broju političkih struktura u Crnoj Gori prisutno snažno miješanje vlasti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te da očekuje još intenzivniji uticaj tokom predsjedničkih izbora.

"Cilj tih struktura je da Crnu Goru potpuno skrenu sa evropskog puta, uruše njen građanski koncept a državu učine disfunkcionalnom i nestabilnom", navodi se u saopštenju Socijaldemokratske partije.

Vuksanović Stanković je to kazala tokom susreta sa delegacijom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, koju čine šef delegacije Džo O’Rajli i članovi Domagoj Hajduković, Tamara Vonta, Simone Bili i Damjan Kotije.

Vuksanović Stanković je navela da se predstojeći predsjednički izbori održavaju u ambijentu koji su stvorile dvije vlade u prethodne dvije i po godine, koje su u mnogim segmentima unazadile poziciju Crne Gore na unutrašnjem i međunarodnom planu.

"Crna Gora je zaustavljena u EU integracijama, od predvodnika tog procesa postala jedan od većih regionalnih problema, dok je na unutrašnjem planu urušila ionako krhke institucije i dovela zemlju do tačke potpune političke i institucionalne nestabilnosti", istakla je Vuksanović Stanković.

"Sagovornici su istakli očekivanje da će i pored svih problema sa kojima se suočava Crna Gora predsjednički izbori proteći u korektnom demokratskom ambijentu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: