DPS Herceg Novi: Zahtjev nam nije usvojen, Institut Igalo je prepušten samom sebi

"Očekivali smo da će kolege iz odborničkih klubova koji sačinjavaju Skupštinu opštine podržati našu inicijativu i svojom saglasnošću omogućiti da se steknu uslovi za održavanje vanredne sjednice sa predloženom tačkom dnevnog reda", ističu se u saopštenju

4096 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opštinski odbor DPS -a Herceg Novog je saopštio da je Institut Igalo prepušten samom sebi jer njihov zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine tog grada, po ovom pitanju, nije usvojen.

"Inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Opštine smo predali 23. februara sa jednom tačkom dnevnog reda, Institut "Dr Simo Milošević" Igalo - stanje, problemi i perspektiva", navodi se u saopštenju OO Demokratske partije socijalista iz Herceg Novog.

Naglašavaju da je predsjednik Skupštine tog grada Ivan Otović shvatio ozbiljnost situacije i hitno sazvao kolegijum predsjednika Skupštine za 24. februar.

"Očekivali smo da će kolege iz odborničkih klubova koji sačinjavaju Skupštinu opštine podržati našu inicijativu i svojom saglasnošću omogućiti da se steknu uslovi za održavanje vanredne sjednice sa predloženom tačkom dnevnog reda", ističu se u saopštenju.

Dodaju da se njihova očekivanja nisu ostvarila, te da su predsjednici klubova partija koje čine većinu u lokalnom parlamentu odbili da podrže inicijativu.

"Na ovaj način je poslata loša poruka koja odražava nezainteresovanost vladajuće koalicije u Herceg Novom za stanje i sudbinu Instituta Igalo i njegovih zaposlenih", tvrde iz DPS -a Herceg Novog.

"Nemoćni smo da u ovakvom odnosu snaga na bilo koji način utičemo u iskazivanju podrške Institutu Igalo, i da se donesu odluke koje bi omogućile normalno funkcionisanje ovog subjekta i isplate zarade zaposlenima u njemu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: