Prava stvar Tivat: Da Komnenović više ne "pipa dugmiće" nesavršenog ekonomskog sistema države

"Glasanjem 17 odbornika vladajuće većine u SO Tivat dobili smo novog starog predsjednika Opštine. Time se zatvorio krug kojim se na lokalnom, zakonodavnom i izvršnom nivou dodatno učvrstila koalicija avgustovskih pobjednika iz 2020. godine", navodi se u saopštenju

3542 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: prava stvar za tivat svih nas
Ilustracija, Foto: prava stvar za tivat svih nas

Koalicija "Prava stvar" koju čine tivatski DPS, SD, SDP, LP je saopštila da reizborom Željka Komnenovića za predsjednika te Opštine, vladajuća koalicija vratila sa ruba provalije na sigurno tlo, i da je za to bilo potrebno ono čega se gnušaju - ponovo podijeliti fotelje po partijskom ključu i zadovoljiti sve karike zapečaćenog koalicionog lanca.

"Glasanjem 17 odbornika vladajuće većine u SO Tivat dobili smo novog starog predsjednika Opštine. Time se zatvorio krug kojim se na lokalnom, zakonodavnom i izvršnom nivou dodatno učvrstila koalicija avgustovskih pobjednika iz 2020. godine", navodi se u saopštenju koalicije "Prava stvar"- Za Tivat svih nas - DPS, SD, SDP, LP.

Predlažu da Komenović više ne učestvuje u "pipanju dugmića u ionako nesavršenom pravnom i ekonomskom sistemu Crne Gore", jer kako kažu "ono što on vidi kao javni interes i pobjedu države nad privatnim upravljanjem ogleda se u redovima u Lepetanima i apelu da do Herceg Novog ipak putujemo "okolo".

Ističu da su iz pera djelova većine čitali kako su upravljali gradom od 2020. te da su i bivši potpredsjednik, a prvi partijski saradnik predsjednika Opštine, "mandat zaključili pozivom da se svi zajedno konačno uozbilje".

"Znamo da je svaki lanac čvrst onoliko koliko mu je jaka najslabija karika. Znajući to, vladajuća većina je svoju najslabiju kariku očigledno morala ojačati do potpredsjedničkog nivoa. Mudro", navodi se u saopštenju.

Ističu i da će u narednim danima i narednim sjednicama SO ponovo čuti i vidjeti i čuti "koliko se sablažnjavaju na pomen partitokratije, a koliki su propovjednici meritokratije".

"Možda nam se čini da je ono što su govorili u predizbornim kampanjama i ono što su nedavno objavljivali na portalu Radio Tivta u blagoj kontradiktornosti, ali sigurni smo da se i čekanje catare i plovidba do Kamenara ovih dana ne čine baš kao osvježenje", naglasili su iz tivatske koalicije "Prava stvar".

"sjednice SO Tivat se ne prenose direktno preko talasa Radio Tivta jer je u toku izborna kampanja, naše stavove i informacije prenosićemo putem saopštenja i u direktnoj komunikaciji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: