Đukanović predao kandidaturu za predsjednika

"'Preskočio' sam punoljetstvo, tokom cijelog života sam sa prebivalištem u Crnoj Gori i imam samo crnogorsko državljanstvo. Vjerujem da smo pripremili dobar dosije za kandidaturu"

29603 pregleda 117 komentar(a)
Foto: Nikola Dragaš
Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u prisustvu nekolicine funkcionera i mladih DPS-a predao predlog kandidature za predsjednika Crne Gore.

"Drago mi je da sam danas ovdje, u lijepom i mladom društvu. Došao sam lično, poštujući na taj način DIK, i nastavljajući s praksom uvažavanja autoriteta svih državnih institucija. Znam da ovo nije neophodno, a ovim ne sugerišem da ne treba sve da provjerite. 'Preskočio' sam punoljetstvo, tokom cijelog života sam sa prebivalištem u Crnoj Gori i imam samo crnogorsko državljanstvo. Vjerujem da smo pripremili dobar dosije za kandidaturu. Želim vam da nastavite vaš uspješan rad i da ga uspješno privedete kraju", rekao je Đukanović nakon predaje kandidature.

Milo Đukanović
foto: Nikola Dragaš

Predaji kandidature, osim Đukanovića, prisustvovali su potpredsjednici DPS-a Ivan Vuković i Jevto Eraković, generalni sekretar partije Aleksandar Bogdanović, šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković....

Milo Đukanović
foto: Nikola Dragaš

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se Državnoj izbornoj komisiji predaju do 26. februara.

Do sada su iz te institucije potvrdili kandidature jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Bonus video: