SD podržao Đukanovića

"Odluka o podršci Đukanoviću nastavak je društveno odgovorne politike i politike koja za cilj ima samo jedno - interes države Crne Gore i njenih građanki i građana"

13358 pregleda 70 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate Crne Gore (SD) podržaće kandidaturu predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na predstojećim predsjedničkim izborima.

Kako je saopšteno nakon sjednice Glavnog odbora SD-a, Đukanović kao kandidata koji ima najveće šanse da odnese pobjedu.

"Pitanje kandidata na predsjedničkim izborima niti u jednom momentu nijesmo posmatrali uskopartijski. U aktuelnoj političkoj situaciji, kada se Crna Gora nalazi u dubokoj društvenoj, političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj i svakoj drugoj krizi, cijenimo da po ovom pitanju ne smije biti mjesta partijskim kalkulacijama, već se svaka partija mora voditi isključivo višim, državnim interesima. U tom smislu, Socijaldemokrate su donijele odluku da podrže onog kandidata koji ima najviše šansi da odnese pobjedu", navodi se u saopštenju.

Navode i da bi pobjeda kandidata opozicije na predstojećim izborima značila "ne samo političku pobjedu, već početak zaokreta od anticrnogorske, antievropske, anticivilizacijske politike koja je preuzela primat u Crnoj Gori u prethodne dvije i po godine.

"Od krucijalne je važnosti da što veći broj partija i organizacija jedinstveno stane uz zajedničkog kandidata i da damo maksimum da taj kandidat pobijedi na predsjedničkim izborima. Socijaldemokrate su jedini politički subjekt koji je u prethodne dvije i po godine bio u opoziciji i uspješno odolio svim eksperimentima koji su samo donijeli štetu našoj domovini. Odluka o podršci Đukanoviću nastavak je takve, društveno odgovorne politike i politike koja za cilj ima samo jedno - interes države Crne Gore i njenih građanki i građana", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: