Jokić: Iza vraćanja kandidature stoji namjera da se uzmu Daniloviću čast i obraz i svim ljudima koji su potpisali

"Ni u ono najgore vrijeme diktature ovog nije bilo"

6668 pregleda 14 komentar(a)
Jokić i Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Jokić i Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene Crne Gore Danilo Jokića ocijenio je da iza postupanja Državne izborne komisije (DIK) da vrati predlog predsjedničke kandidature Gorana Danilovića stoji namjera da se "uzmu Daniloviću čast i obraz i svim ljudima koji su potpisali".

"Crnogorska javnost je ovih dana zasuta postupcima nekih koji su samo trebali da odrade rutinski posao, po pravilima koja važe za sve, za kandidaturu Danilovića. Častan, odmjeren, kulturan, političar sa iskustvom, govornik za pamćenje, zreo za funkciju državnika, po mišljenju kompletne javnosti u Crnoj Gori i nas".

Jokić je naveo da su potpisi podrške Daniloviću "najčasnije skupljeni potpisi".

"Bez ucjena, obećanja, od političkih, apolitičnih ljudi, po pravilima su predati DIK-u".

Pitao je i da li u 21. vijeku, "može da se pomisli na takvo nedjelo".

"To je brisanje nečije date riječi. U tim redovima postojao je neko ko je to učinio i on u tome nije bio sam. Oni iznad njega su sve to aminovali. I oni, koji umjesto da istraže istinu, su takvo djelanje podržali".

Dodao je da se "brisalo, vjerovatno noću, dodavali se prazni obrasci, a onda je njih 316 nestalo".

"Namjera potpuno jasna. Uzeti Daniloviću čast i obraz i svim tim ljudima koji su potpisali. Zar se tako čuva pobjeda 30. avgusta? Zar smo tako polagali zakletvu kad je trebalo? Ni u ono najgore vrijeme diktature ovog nije bilo. Zaboravili su najvažnije, da on i svi potpisnici imaju kičmu, da su slobodnomisleći ljudi, da nam je borba za pravdu prioritet, i da znamo i ko je iz sjenke i kako se braniti od takvih", naveo je između ostalog Jokić.

Bonus video: