DEMOS: Predsjedništvo ovlastilo Lekića da glasa za četvoro sudija

"Ukoliko se parlamentarne stranke ne dogovore oko skorog održavanja vanrednih izbora, zadatak formiranja legitimne vlade u punom kapacitetu i sa neophodnom podrškom u parlamentu postaje još aktuelniji i hitniji, što bi zatim vodilo ka potpunoj državno-institucionalnoj stabilnosti zemlje", navode iz DEMOS-a

8723 pregleda 16 komentar(a)
Lekić, Foto: Luka Zeković
Lekić, Foto: Luka Zeković

Predsjedništvo DEMOS-a ovlastilo je poslanika i predsjednika te partije Miodraga Lekića da, na sjednici Skupštine 27. februara, glasa četvoro sudija koji budu predloženi za Ustavni sud.

"Upravo onako kako je poslanik Demosa glasao i prošlog puta, dakle četiri kandidata, koji nažalost nisu bili izabrani težnjom političkih subjekata da se ustavna kriza nastavi. Predsjedništvo je dalo podršku predsjedniku Demosa da, kao i do sada, na javno odgovaran način, nastavi zadatke koje proističu iz statusa mandatara za sastav nove vlade", navodi se u objavi na Fejsbuk stranici DEMOS-a.

"Ukoliko se parlamentarne stranke ne dogovore oko skorog održavanja vanrednih izbora, zadatak formiranja legitimne vlade u punom kapacitetu i sa neophodnom podrškom u parlamentu postaje još aktuelniji i hitniji, što bi zatim vodilo ka potpunoj državno-institucionalnoj stabilnosti zemlje", navodi se u objavi.

Bonus video: