Bećirović: Podrška Đukanoviću dokaz da se SD vodi državno odgovornim pristupom

Bećirović je kazao da je Đukanović "kandidat građanske i evropske opozicije koji ima najveću šansu za pobjedu na izborima"

5269 pregleda 38 komentar(a)
Nermin Bećirović, Foto: SD
Nermin Bećirović, Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) su odlukom da podrže kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika države još jednom pokazale da se uvijek vode državno odgovornim, a ne uskopartijskim sebičnim pristupom, saopštio je član predsjedništva SD-a Nermin Bećirović.

Kazao je da je Đukanović "kandidat građanske i evropske opozicije koji ima najveću šansu za pobjedu na izborima".

"Kako smo i najavljivali, našu podršku dobio je opozicioni kandidat za kojeg smatramo da ima najveće šanse da pobijedi u ovoj izbornoj trci. Mišljenja smo da je to u akutelnoj društvo-političkoj krizi jedno ispravno rješnje zbog čega smo pozivali i druge poltičke subjekte iz opozicije da učine isto”, poručio je on.

Bećirović ističe da su Socijaldemokrate, vodeći se "državno odgovornom politikom" stavile interes Crne Gore i građana na prvo mjesto.

"I ovoga puta stavili smo interes države i njenih građana na prvo mjesto, baš kao što smo to učinili 2016, 2018, 2020. godine i onda kada smo donijeli odluku da nećemo podržati Vladu Dritana Abazovića, uprkos tome što su su nam se nuđene brojne funkcije u Vladi. Mi smo, kao uvijek do sada dosljedno i državno odgovorno ostali van projekta za koji smo na samom početku ustvrdili da će biti samo jedan u nizu štetnih projekata po Crnu Goru.

“Biti dosljedan, odgovoran i iskren u stavovima, danas nije uvijek politički isplativo, ali naš cilj je slobodna, nezavisna, ekonomski razvijena, međunarodno priznata i uvažena Crna Gora, koja je dio evropskog društva i tog sistema vrijednosti sa jednakim pravima za sve njene građane”, saopštio je Bećirović.

Rekao je da je ovakav potez bio jedini logičan, dosljedan i državno odgovoran.

"Nismo željeli da otvaramo prostor za pobjedu onima koji organizovano, uporno i u kontinuitetu rade na štetu Crne Gore, neki od njih otvoreno, a neki na politički perfidan način, kako bi se dopali širokim masama i kako bi na taj način do kraja sproveli svoju dobro planiranu i organizovanu agendu urušavanja Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti”, zaključio je Bećirović.

Bonus video: