DIK utvrdio kandidaturu Danilovića

Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore DIK-u su juče dostavili dopunu potpisa, nakon što je ta institucija u srijedu utvrdila da nedostaje 2.269 validnih

23220 pregleda 51 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Državna izborna komisija (DIK) utvrdila je danas kandidaturu lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića na predsjedničkim izborima 19. marta, objavio je CDT.

Funkcioneri Ujedinjene Crne Gore DIK-u su juče dostavili dopunu potpisa, nakon što je ta institucija u srijedu utvrdila da nedostaje 2.269 validnih. Danilović je tada rekao da je neko brisao podatke s obrazaca s potpisima, zbog čega je obaviješteno i Specijalno državno tužilaštvo.

DIK je ranije potvrdio aplikacije aktuelnog šefa države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković.

DIK bi ubrzo trebalo da odluči o juče predatim kandidaturama zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića i lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

Kandidaturu je sinoć pola sata prije ponoći predao i podgorički influenser Jovan Radulović Jodžir.

Bonus video: