Abazović: Odnosi sa Albanijom za primjer, treba da ga prate i druge države u regionu

Premijer u tehničkom mandatu potpisao sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom više međudržavnih sporazuma

7755 pregleda 8 komentar(a)
Abazović, Foto: Youtube/Vlada
Abazović, Foto: Youtube/Vlada

Premijer Dritan Abazović kazao je da su današnjom zajedničkom sjednicom sa vladom Albanije u Podgorici poslali lijepu poruku saradnje, posvećenosti zajedničkoj budućnosti, koju treba bazirati na ekonomskom razvoju i na snažnijoj saradnji u svim segmentima.

On je to rekao nakon što je sa predsjednikom Vlade Albanije Edijem Ramom potpisao bilateralni sporazum o izgradnji mosta na rijeci Bojani i sporazum o otvaranju zajedničkog graničnog prelaza Sveti Nikola - Puljaj.

Abazović je kazao je da je gradnja mosta preko Bojane važan infrastrukturni projekat, koji će omogućiti novi turistički proizvod za obje države.

"Cilj je da ljudi imaju lakši pristup, da lakše prolaze, da se umanje saobraćajne gužve, da razvoj te zone dovedemo na viši nivo".

Abazović je rekao da je Rama već preduzeo i korake da se omogući nesmetano kretanje rijekom Bojanom.

"Želimo da učinimo sve i u drugim segmentima da kažemo da Crna Gora i Albanija vide veliku perspektivu u odnosima i saradnji koja treba da vodi boljem životu građana dvije države. Zajedničku budućnost vidimo u EU i želimo dati doprinos da se pošalje ta poruka. Mislim da su odnosi dvije vlade odnosi za primjer na Zapadnom Balkanu. Vjerujem da ovaj primjer treba da prate i druge države u regionu, a Vlada Crne Gore će ostati posvećena da zajedničke sjednice održi i sa drugim vladama u regionu... U zajedništvu svi možemo da prosperiramo".

Bonus video: