Koprivica: Nijedan član Radne grupe nije pomenuo 1. januar 1997. kao datum za oduzimanje neosnovane imovinske koristi

Potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore reagovao na navode izvršne direktorice Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanje Ćalović Marković

6546 pregleda 15 komentar(a)
Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora

Nikakvi amandmani Radne grupe nijesu formulisani na Predlog zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, niti je bilo koji član Radne grupe pomenuo 1. januar 1997. godine niti bilo koji drugi datum, kao datum za oduzimanje neosnovane imovinske koristi, poručio je Momo Koprivica, potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore.

On je reagovao nakon što je Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković u "Bojama jutra" Televizije "Vijesti" izjavila da bi razumjela da su neki od starijih političara koji imaju direktno interesovanje za devedesete godine i svije prijatelje iz tog perioda zajedničkog DPS-a predložili takve amandmane.

"Ali vidimo da ima i drugih partija koje su očigledno potekle iz zajedničkog DPS-a", dodala je ona.

Koprivica u reagovanju dodaje da je Radna grupa otvorila javnu raspravu i uključila zainteresovane subjekte, ali je bila otvorena i za sve subjekte koji ne participiraju u Radnoj grupi te su isti ovoj Radnoj grupi slali razne materijale i svoja mišljenja.

"U pisanom mišljenju jednog od pravnika upućenom Radnoj grupi, koji nije niti član Radne grupe niti je učestvovao u radu Radne grupe, navodi se oduzimanje imovinske koristi ako je stečena na neosnovan način od 1. januara 1997. godine. To mišljenje, kao i sva druga mišljenja su neselektivno upućivana svim članovima radne grupe, jer je to i praksa i obaveza koordinatora Radne grupe", rekao je Koprivica.

Dakle, kako kaže, navedeno mišljenje, nije stav koordinatora Radne grupe Moma Koprivice, niti bilo kog člana Radne grupe.

"Cilj Moma Koprivice i poslanika Demokrata, kao i svih drugih članova Radne grupe je oduzimanje neosnovano stečene imovine i prije 1997. i poslije 1997. godine. Molimo medije da ne objavljuju neistinite informacije, zasnovane na beskrupuloznim podmetačinama", zaključio je Koprivica.

Bonus video: