Dukaj: Moramo dobiti razloge od BS-a i DPS koji nisu glasali za Resulbegovića, albanski narod i javnost očekuju reakciju

Dukaj je rekao da je prilika da pripadnik albanskog naroda bude sudija Ustavnog suda, neopravdano danas propuštena, ali kako je kazao, postoji šansa da bude ispravljena u ponovljenom glasanju

22256 pregleda 42 komentar(a)
Dukaj, Foto: Albanska alternativa
Dukaj, Foto: Albanska alternativa

Nije dobro što je od četiri predložena kandidata za sudije Ustavnog suda otpao samo jedan - i to iz reda manje brojnih naroda, saopštio je danas Maraš Dukaj, politički direktor Albanske alternative.

"Ako je već na Ustavnom odboru data prohodnost za kandidata Resulbegovića, i to kvalifikovanom većinom, onda moramo dobiti važne i presudne razloge za njegov neizbor, i to od onih koji ga nijesu glasali: BS-a (Bošnjačka stranka) i DPS-a (Demokratska partija socijalista)", istakao je u saopštenju Dukaj, koji je i ministar javne uprave.

On je dodao da je prilika da pripadnik albanskog naroda bude sudija Ustavnog suda, neopravdano danas propuštena, ali kako je kazao, postoji šansa da bude ispravljena u ponovljenom glasanju.

"Albanski narod iz kojeg dolazi Resulbegović, a vjerujem i cijela javnost, očekuju i objašnjenje i reakciju", zaključio je Dukaj.

Snežana Armenko, Dragana Đuranović i Momirka Tešić danas su izabrane za sutkinje Ustavnog suda, dok su kod glasanja za Faruka Resulbegovića uzdržani bili poslanici DPS-a i BS-a.

Bonus video: