Nikolić: Abazović se igra sa mozgom građana i po običaju potcjenjuje njihovu inteligenciju

"DPS je izabrao Albanca za premijera. Još jednom, podržaćemo onog kandidata, kojeg prethodno dogovore predstavnici manjina", napisao je Nikolić na Tviteru

10314 pregleda 45 komentar(a)
Nikolić, Foto: Luka Zeković
Nikolić, Foto: Luka Zeković

Izjavom da DPS (Demokratska partija socijalista) nije dozvolio da Albanac bude izabran za sudiju Ustavnog suda (US), predsjednik Vlade Dritan Abazović se igra sa mozgom građana i po običaju potcjenjuje njihovu inteligenciju, saopštio je danas poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

"DPS je izabrao Albanca za premijera. Još jednom, podržaćemo onog kandidata, kojeg prethodno dogovore predstavnici manjina", napisao je Nikolić na Tviteru.

Abazović je ranije danas čestitao poslanicima koji su danas glasali za tri kandidata za Ustavni sud, rekavši da žali što sastav te institucije nije kompletiran.

"Prešli smo veliku stepenicu. Žao mi je što nije izabrano sve četvoro sudija. Ne mogu da vjerujem da Demokratska partija socijalista (DPS) nije glasala za predstavnika manjina. Građani to ne treba da zaborave, s obzirom na to da idu izbori. DPS će, vjerovatno sa partnerskim strankama tražiti podršku manjinskih naroda. Jako mi je žao što četvrti sudija, koji je sticajem okolnosti Albanac, nije uspio da dobije podršku DPS-a", rekao je premijer na pitanje TV Vijesti tokom pres konferencije sa albanskim kolegom Edijem Ramom.

Snežana Armenko, Dragana Đuranović i Momirka Tešić danas su izabrane za sutkinje Ustavnog suda, dok su kod glasanja za Faruka Resulbegovića uzdržani bili poslanici DPS-a i BS-a.

Bonus video: