Đurović: Očekujem da u drugom krugu podršku dobije i kandidat za sudiju Ustavnog suda iz reda manje zastupljenih naroda

"Veliki dan za našu zemlju, Skupština Crne Gore danas je izabrala tri sutkinje Ustavnog suda i tako konačno odblokirala najvažniju sudsku instancu u državi"

22566 pregleda 14 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je danas da očekuje da u drugom krugu glasanja potrebnu podršku dobije i četvrti kandidat za sudiju Ustavnog suda iz reda manje zastupljenih naroda.

"Veliki dan za našu zemlju Skupština Crne Gore danas je izabrala tri sutkinje Ustavnog suda i tako konačno odblokirala najvažniju sudsku instancu u državi. Očekujem da u drugom krugu glasanja potrebnu podršku dobije i četvrti kandidat iz reda manje zastupljenih naroda i da na taj način stvorimo preduslove za uspostavljanje potpune funkcionalnosti Ustavnog suda i nastavak našeg evropskog puta. Ispunjavamo obaveze prema građanima koji su nam dali povjerenje", napisala je predsjednica Skupštine Đurović na Tviteru.

Skupština Crne Gore danas je izabrala Snežanu Armenko, Draganu Đuranović i Momirku Tešić za sudije Ustavnog suda, dok su kod glasanja za Faruka Resulbegovića uzdržani bili poslanici DPS-a i BS-a.

Bonus video: