Ibrahimović smijenio Adrovića

Lider BS-a na Glavnom odboru iskazao nezadovoljstvo generalnim sekretarom, koji je i ministar rada

25182 pregleda 27 komentar(a)
Adrović na sjednici Privredne komore, Foto: Luka Zekovic
Adrović na sjednici Privredne komore, Foto: Luka Zekovic

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović smijenio je na sjednici Glavnog odbora te partije u Rožajama generalnog sekretara Admira Adrovića, koji je i ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Dritana Abazovića.

Već duže vrijeme Ibrahimović je nezadovoljan radom Adrovića i predložio mu je da podnese ostavku, saznaju “Vijesti”, ali on to nije učinio.

Iz BS-a juče nije odgovoreno da li je tačno da je Adrović smijenjen i koji su razlozi toga.

Ni Adrović nije odgovarao na pozive i poruke “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama Ibrahimović će vjerovatno za to mjesto predložiti Mirsada Azemovića.

Adrović je izabran 18. jula 2021. godine na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora, nakon partijskog kongresa. On je član BS od osnivanja i na sajtu te partije još piše da je na funkciji generalnog sekretara.

Glavni odbor BS-a je u subotu većinom glasova donio odluku da ovlasti Predsjedništvo partije da u narednim danima donese odluku kojeg kandidata za predsjednika će podržati.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Ibrahimović je branio stav da se podrži kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, ali to nije zvanično objavljeno nakon sjednice Glavnog odbora.

Iz BS-a nijesu odgovorili kada će biti sjednica Predsjedništva na kojoj će se utvrditi odluka.

Ibrahimovićev predlog, kako je rekao jedan od sagovornika, je naišao na kritike jer je raniji stav bio da šefica Kluba poslanika BS-a u Skupštini Kenana Strujić Harbić bude kandidat za šefa države.

”Vijesti” su ranije objavile da je lider BS-a već obećao podršku Đukanoviću.

Bonus video: