Jokić predaje krivičnu prijavu SDT: Plašimo se da su probali da uklone tragove brisanja potpisa

"Prava istina je da smo na kraju "javne bitke" sa DIK-om i onima koji za njene poslove rade operativne stvari u izbornom procesu, morali da radimo dupli posao i da predamo dodatak potpisa koji su nam predhodno pokradeni"

13220 pregleda 12 komentar(a)
Jokić i Goran Danilović, lider Ujedinjene i kandidat za predsjednika Crne Gore, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Jokić i Goran Danilović, lider Ujedinjene i kandidat za predsjednika Crne Gore, Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora najavila je da će predsjednik Izvršnog odbora i šef Izbornog štaba Danilo Jokić u srijedu predati krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužiocu.

"Ujedinjena CG sa žaljenjem konstatuje da je DIK tek danas odlučio da naše potpise podrške predsjedničkom kandidatu i našem predsjedniku Goranu Daniloviću, koji su na kriminalan i organizovan način brisani u hiljadama, uputi nadležnom tužilaštvu. Plašimo se da je ista ruka u međuvremenu pokušavala da ukloni tragove ovih besprizornih radnji, ali podsjećamo javnost da su naši dokazi jasni kao dan i neumoljivi. U ime Ujedinjene CG, kako bismo kao oštećena strana kontrolisali proces i ishode, sjutra će predsjednik Izvršnog odbora i šef Izbornog štaba dr Danilo Jokić predati krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužiocu, jer su pomenute inkriminisane radnje nadležnost ovog državnog organa", navodi se u saopštenju Branka Kovačevića, predsjednika Odbora Glavnog grada Ujedinjene i šefa Operativnog štaba za predaju kandidature.

.

Kovačević
Kovačevićfoto: Ujedinjena Crna Gora

Navode da je DIK u međuvremenu u javnom saopštavanju bila vrlo nekorektna "stalno ističući da smo mi predali "nedostajuće potpise" te da je potom kandidatura odobrena."

"Prava istina je da smo na kraju "javne bitke" sa DIK-om i onima koji za njene poslove rade operativne stvari u izbornom procesu, morali da radimo dupli posao i da predamo dodatak potpisa koji su nam predhodno pokradeni. Nećemo stati dok se slučaj ne rasvijetli i počinioci izvedu pred sud jer je ovo bilo ponižavajuće za državu i njene organe, a posljedice su mogle biti užasne po sve kandidate i izborne procese svih nivoa da naš tim nije razotkrio kriminalnu prevaru. Tužno je da sve vrijeme civilni sektor ćuti na ovu temu, da se drugi predsjednički kandidati u zanosu svojih kampanja nisu osvrnuli na ovaj skandalozni događaj. Mi nismo iznenađeni jer smo svjesni da smo u ovom procesu sami, samo ističemo nezrelost jedne "zajednice" koja brine o demokratskim i svim ostalim procesima u Crnoj Gori. Zahvalni smo misiji OEBS-a - ODHIR, koja se informisala do kraja o svemu razumijevajući težinu situacije i obim onoga što se desilo našem predsjedničkom kandidatu", zaključuje Kovačević.

Bonus video: