Demokrate: Pokret "Novi pobjeđuje" podržao Bečića

"Bečić je istinski građanski kandidat koji svojim životom svjedoči vrijednosti za koje se zalaže"

3757 pregleda 36 komentar(a)
Foto: Novi pobjeđuje
Foto: Novi pobjeđuje

Demokratska Crna Gora saopštila je da je pokret "Novi pobjeđuje" podržao Aleksu Bečića u kampanji za predsjednika Crne Gore.

"Novi pobjeđuje" je konstituent vlasti u Herceg Novom i, kako su navodi u saopštenju Demokrata, nekadašnja stranka Zdravka Krivokapica.

"Jasno je da se na izborima za predsjednika Crne Gore donosi odluka koja će bez ikakave dileme odrediti ne samo političke već ukupne državne i društvene tokove u Crnoj Gori u narednih desetak godina. Kao ljudi kojima je budućnost svih generacija, posebno naše djece i dobrobit cijele zajednice prevashodni cilj i radi kojih smo udruženi, u "Novi pobjeđuje" davaju nedvosmislenu i iskrenu podršku Aleksi Bečiću u kampanji za predsjednika Crne Gore", piše u saopštenju koje su Demokrate poslale u ime "Novi pobjeđuje" .

Dodaje se da će "prema svim relevantnim i javnosti dostupnim istraživanjima javnog mnjenja Bečić u drugom krugu izbora, koji je već izvjestan, nesumnjivo pobijediti Mila Đukanovića".

"Zato što je u pitanju vanserijski kredibilna ličnost koja ima uporište u najširem biračkom tijelu svih vjera, nacija i političko-ideološke profilacije. Zato što se kao državnik od integriteta dokazao na mjestu predsjednika Skupštine Crne Gore, koju dužnost je obavljao sa maksimalnim uvažavanjem svih kolega sa svih strana političke scene, zbog čega mu je jasno pripisan epitet čovjeka dijaloga i kompromisa. Zato što je u nebrojeno slučajeva isticao da samo Crna Gora svih njenih građana bez obzira na njihove razlike i uprkos vještački produkovanim podjelama među njima ima budućnost. Aleksa Bečić je istinski građanski kandidat koji svojim životom svjedoči vrijednosti za koje se zalaže", navodi se u saopštenju.

Navodi se i da se Bečić "preko petnaest godina, još od studentskih dana borio protiv diktatorskog kriminalnog i korumpiranog režima koji je uspostavio njegov sadašnji protivkandidat Milo Đukanović".

"I zbog čega je trpjela i njegova porodica i on lično, ali kao što to uvijek biva, gdje ima mudrosti i strpljenja, na kraju se s njim i izborio tako što je snažno doprinio veličanstvenoj pobjedi od 30. avgusta 2020. godine. Ta pobjeda se njemu nije desila već je veliki dio svog života u nju uložio, ostajući u Crnoj Gori da se bori za njenu budućnost u vremenu kad je to najteže bilo. Mi iz pokreta "Novi pobjeđuje" mu ovo posebno cijenimo..."

Dodaju da je Bečić "kandidat koji bez bilo kakvog ustezanja pored svog imena može istaći riječ kakva je čast".

"U ovako degradiranom sistemu vrijednosti kakav vlada na političkoj sceni, samo čovjek bez mrlje u političkoj karijeri i u životu uopšte kakav je Aleksa Bečić može nastupiti sa sloganom Časti mi", navodi se u saopštenju.

Bonus video: