Lekić: Prioritet nove vlasti u Tuzima biće otvaranje Omladinskog centra

"Omladinski centar će između ostalog koristiti i za pružanje psiho-socijalne podrške, podrške biznis inicijativama, osnaživanju umrežavanja s vršnjacima iz regiona u svrhu razmjene znanja i iskustava, održavanje naprednih kurseva u oblasti informativnih tehnologija, održavanje osnovnih i naprednih kurseva engleskog, albanskog i znakovnog jezika..."

5014 pregleda 4 komentar(a)
Lekić, Foto: SDP i Pokret za Tuzi - Svim srcem za Tuzi
Lekić, Foto: SDP i Pokret za Tuzi - Svim srcem za Tuzi

Dugo najavljivani Omladinski centar kroz razne aktivnosti, poput edukativnih radionica, obuka, predavanja, ali i kao mjesto sastanaka i konsultacija mladih bio bi polazna tačka sa koje bi se mladi napokon uključili u procese donošenja odluka, poručio je Omar Lekić, kandidat za odbornika liste "SDP i Pokret za Tuzi - Svim srcem za Tuzi".

Kako se navodi u saopštenju, Lekić je rekao da su u prethodnom periodu, uprkos obećanjima aktuelne i bivše vlasti, bili svjedoci kontinuirane marginalizacije mladih i njihovog položaja u društvu.

"Osim za pružanje usluga mladima, Omladinski centar će koristiti i za: pružanje psiho-socijalne podrške, podrške biznis inicijativama, osnaživanju umrežavanja s vršnjacima iz regiona u svrhu razmjene znanja i iskustava, podršku inovativnim pristupima i idejama koje će generisati razvojne ideje i pretakati ih u konkretne projekte, te dodatno osnažiti inicijative mladih u Tuzima, održavanje naprednih kurseva u oblasti informativnih tehnologija, održavanje osnovnih i naprednih kurseva engleskog, albanskog i znakovnog jezika koji će doprinijeti lakšoj mobilnosti i boljem međusobnom razumijevanju", kaže Lekić.

Dodaje da sve prethodno pobrojano, i ne samo to, omogućiće kreiranje novih radnih mjesta, promovisati volonterizam kao evropsku vrijednost mladih, te značajnije doprinijeti inkluzivnosti mladih na svim nivoima.

"Mladi su uvijek bili i ostali, pokretačka snaga i oslonac svakog društva koji pokreće promjene koje su neminovnost u našim Tuzima. Ulaganje u aktivizam mladih, koji vodi ka pozitivnim promjenama u društvu, ulaganje je u budućnost u kojoj će mladi imati mjesto koje zaslužuju. Glas za koaliciju 'Svim srcem za Tuzi' glas je za mlade i zajedničku bolju budućnost", zaključio je Lekić.

Bonus video: