Abazović: Sve regionalne inicijative imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u EU

"Prošlost ne možemo da promijenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana"

5439 pregleda 10 komentar(a)
Abazović u Skoplju, Foto: Gov.me
Abazović u Skoplju, Foto: Gov.me

Sve regionalne inicijative, bez obzira na njihov naziv, imaju za cilj da približe Crnu Goru članstvu u Evropskoj uniji, a nikako da budu zamjena za punopravno članstvo u evropskoj porodici naroda, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade on je to rekao tokom Drugog ekonomskog foruma koji se održava u Skoplju.

"Prošlost ne možemo da promijenimo, ali dobrom regionalnom saradnjom možemo da kreiramo bolju i prosperitnetniju budućnost za građane Zapadnog Balkana", dodao je Abazović.

Kako se navodi u saopštenju, govoreći o važnosti saradnje i pomirenja na Zapadnom Balkanu, Abazović je istakao da je za to potrebna veća mobilnost građana, međusobna interakcija i komunikacija.

"Stvaranje zajedničkog regionalnog tržišta podstiče ekonomski razvoj i rast životnog standarda građana naših država, uz primjenu evropskih normi i standarda", istakao je Abazović.

Iz Vlade dodaju da Ekonomski forum koji se održava u Skoplju okuplja najistaknutije međunarodne i domaće ličnosti iz svijeta politike, biznisa, nauke, diplomatije, koji će govoriti na temu aktuelnih izazova u Sjevernoj Makedoniji, regionu Zapadnog Balkana i šire.

"Uoči foruma, Abazović se susreo sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, dok se u toku dana očekuje i susret sa predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Bonus video: