Albanski forum: Kandidat za odbornika "Pravim putem" pucao iz lovačke puške u pravcu održavanja našeg promotivnog skupa

Iz te partije poručuju da je jasno da je "gubitnička koalicija okupljena oko DPS-a angažovala kandidata sa svoje izborne liste da izazove probleme, jer su svjesni da će ubjedljivo izgubiti"

25131 pregleda 12 komentar(a)
Tuzi (ilustracija), Foto: Luka Zeković
Tuzi (ilustracija), Foto: Luka Zeković

Iz Albanskog foruma tvrde da je kandidat za odbornika liste "Pravim putem" Emin Bećović nasrnuo na neke od njihovih aktivista koji su pripremali promotivni skup.

Bećović je, prema njihovim riječima, pucao dva puta iz lovačke puške u pravcu održavanja skupa, gdje je kako kažu, bilo djece koja su završavala fudbalsku utakmicu.

U saopštenju navode da su večeras zbog toga otkazali svoj promotivni skup u mjesnoj zajednici Milješ.

Iz te partije poručuju da je jasno da je "gubitnička koalicija okupljena oko DPS-a angažovala kandidata sa svoje izborne liste da izazove probleme, jer su svjesni da će ubjedljivo izgubiti".

"Politička manipulacija prethodnog režima, koji je trideset godina sprovodio mjere represije nad Albancima, ostavljajući Malesiju nerazvijenom, danas je ista ta grupa doživjela još jedan poraz, ljudski i politički. Činjenica da su angažovali ne aktivistu, već direktno kandidata sa liste, i to u noći njihove tobožnje završne konvencije, dovoljno govori. Ali ti politički gubitnici više nikoga neće manipulisati jer je takva politika poražena 2019. i biće zapečaćena 5. marta", piše u saopštenju.

Jedinstvena Malesija je, dodaju oni, već pobijedila takvu "zlonamjernu politiku, pa svi zajedno, kako i dolikuje nama Albancima, u nedjelju slavimo ubjedljivu zajedničku pobjedu".

"Ne možemo a ne reći da smo zaprepašćeni postupkom navedene osobe i mi očekujemo da će nadležni državni organi u što kraćem roku osvijetliti slučaj i preduzeti sve mjere da se očuva građanski mir i javni red, kako ne bi došlo do težih posljedica. Albanski forum želi fer i demokratsku kampanju i neće dozvoliti da bilo ko i bilo čija loša gubitnička namjera poremeti odnose među gradjanima Malesije. Ali sila i nasilnici nas neće odbiti da demokratski i u miru dođemo do sigurne pobjede na lokalnim izborima u Tuzima, 5. marta tekuće godine", navode iz te partije.

Bonus video: