Radulović predao DIK-u dopunu potpisa podrške za predsjedničku kandidaturu

Radulović je, prema informacijama "Vijesti", osim potpisa dostavio i kod notara ovjerenu odluku o grupi građana koja ga kandiduje za predsjednika

25659 pregleda 67 komentar(a)
Foto: Printscreen/TikTok
Foto: Printscreen/TikTok

Podgorički Influenser Jovan Radulović Jodžir predao je večeras Državnoj izbornoj komisiji (DIK) dopunu potpisa podrške građana njegovom predlogu kandidature za predsjednika Crne Gore, nakon što je ta institucija u utorak utvrdila da mu nedostaje 2.613 validnih potpisa.

To je "Vijestima" potvrđeno iz DIK-a.

Radulović je, prema informacijama "Vijesti", osim potpisa dostavio i kod notara ovjerenu odluku o grupi građana koja ga kandiduje za predsjednika.

DIK ima rok od 24 sata da razmotri Radulovićev predlog kandidature.

Radulović je kandidaturu predao 26. februara, pola sata prije ponoći, odnosno isteka roka predviđenog za to. DIK je dva dana kasnije donio zaključak da Radulović ima rok od 48 sati da otkloni nedostatke tako što će dostaviti izjavu grupe građana ovjerenu kod notara koji ga predlažu za predsjednika, 2.613 validnih potpisa i dopuniti obrasce u dijelu koji se odnose na označavanje podnosioca predloga grupe građana.

Predsjednički izbori zakazani su za 19. mart.

Do sada su potvrđene kandidature aktuelnog šefa države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković, predsjednika Demokrata Alekse Bečića, zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića i čelnika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića.

Bonus video: