Odbornik BS Adnan Pepić: Đeljošaju dati podršku za novi mandat

"Politički odnos koji smo imali sa Albanskim forumom nije trebalo narušavati, naročito ne zbog ličnih interesa pojedinaca", naveo je Pepić

13892 pregleda 12 komentar(a)
Pepić, Foto: twitter.com/AdPepic
Pepić, Foto: twitter.com/AdPepic

Adnan Pepić, član Glavnog odbora Bošnjačke stranke i odbornik te partije u Tuzima, podržao je lidera Albanskog foruma Nika Đeljošaja za novi mandat na čelu Opštine, u susret lokalnim izborima 5. marta, potvrđeno je "Vijestima" nezvanično u Bošnjačkoj stranci.

Pepić je i odbornički kandidat koalicije "Pravim putem", koju uz BS čine i Demokratska partija socijalista, Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokrate. On nije večeras odgovarao na pozive "Vijesti".

Njegovo obraćanje, u kojem navodi da "izražava otklon od stranputice" kojom je, kako smatra, krenuo odbor BS u Tuzima, prenio je Portal RTCG:

"Poštovani Bošnjaci, poštovane građanke i građani Tuzi, polazeći od načela političke principijelnosti i programskih načela Bošnjačke stranke obavještavam vas da izražavam otklon od stranputice kojom je krenuo Opštinski odbor Bošnjačke stranke Tuzi, pogotovo imajući u vidu kakve posljedice takvo rukovođenje može imati na tradicionalno dobre odnose i svakodnevno funkcionisanje između Bošnjaka i Albanaca u opštini Tuzi, ali i uopšte u Crnoj Gori.

"Politika Bošnjačke stranke je koncipirana da zastupa interese bošnjačkog naroda, ali ne nauštrb bilo koje druge zajednice. Interes Bošnjaka, a samim tim i Bošnjačke stranke, jesu dobri odnosi sa svim drugim nacionalnim i vjerskim zajednicama, naročito dobri odnosi sa manje brojnim nacionalnim zajednicama, gdje posebnu tradiciju njegujemo u odnosima sa Albancima.

"U prethodnom periodu smo u opštini Tuzi obavljali vlast skupa sa Albanskim forumom. Ta vlast je u mnogim segmentima bila dobra i korektna, iako su pojedinci iz Bošnjačke stranke zbog ličnih interesa bili kočničari realizaciji projekata na Karabuškom Polju i Kuće Rakića, naselja u kojima je bošnjačko stanovništvo većinsko.

"Ti pojedinci, koji su predstavljali Bošnjake i Bošnjačku stranku, nisu se pridržavali osnovnih programskih načela i principa Bošnjačke stranke i nisu se rukovodili interesima bošnjačkog naroda. U konačnici su na neprincipijelan način, što nije svojstveno bošnjačkom narodu, okrenuli leđa onima od kojih su protekle 4 godine dobijali sve benefite.

"Takvom politikom su narušili tradicionalno dobre odnose sa albanskim partijama i pokušali poremetiti i odnose dva naroda, što je u suprotnosti sa politikom koju BS od osnivanja njeguje i vodi. Politički odnos koji smo imali sa Albanskim forumom nije trebalo narušavati, naročito ne zbog ličnih interesa pojedinaca.

"Stoga pozivam svoje buduće stranačke kolege u opštinskom parlamentu da u interesu naroda i stranke čiji smo predstavnici skupa radimo na ponovnom uspostavljanju povjerenja i dobrih odnosa sa Albanskim forumom i damo podršku njihovom lideru Niki Đeljošaju za novi mandat, s kojim treba ojačati saradnju, što ću ja učiniti u interesu Bošnjaka koji žive u opštini Tuzi, a u skladu s politikom Bošnjačke stranke", naveo je Pepić, kako je prenio javni servis.

Bonus video: