Mandić u Pljevljima: DPS pred nestajanjem, okrenuti se budućnosti i pomirenju

"Stvorili su se uslovi da stvaramo normalnu i demokratsku državu za sve njene građane", kazao je predsjednički kandidat DF-a

8711 pregleda 23 komentar(a)
Mandić u Pljevljima, Foto: Medijski tim predsjedničkog kandidata Andrije Mandića
Mandić u Pljevljima, Foto: Medijski tim predsjedničkog kandidata Andrije Mandića

Crna Gora treba da se okrene budućnosti i pomirenju, jer je bilo dosta podjela koje su nas vukle na dno, kazao je predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić tokom posjete Pljevljima.

"Koalicija Za budućnost Crne Gore je 30. avgusta 2020. godine porazila autokratski režim Mila Đukanovića. Do toga dana živjeli smo u nedemokratskom društvu, pod režimom koji nas je proganjao i maltretirao. U takvoj atmosferi mi smo bili prinuđeni da se branimo i borimo za opstanak naše zajednice i onih vrijednosti Crne Gore koje su bile ugrožene", naveo je Mandić, kako se navodi u saopštenju Medijskog tima tog predsjedničkog kandidata.

Ocijenio je da je DPS "pred nestajanjem".

"Naše reakcije su bile i oštre, ali u skladu sa vremenom i situacijom u kojoj smo se nalazili. Ali, kada je taj režim pobijeđen, stvorili su se uslovi da stvaramo normalnu i demokratsku državu za sve njene građane, državu svih nas u kojoj vise niko neće biti progonjen i diskriminisan. Nakon pobjede na parlamentarnim izborima, pobijedili smo DPS u Niksiću, Podgorici, Budvi, Pljevljima, Mojkovcu, Beranama, Herceg Novom, itd. i DPS se danas nalazi pred nestajanjem", dodao je Mandić.

Smatra da Crna Gora danas nije ista kao ona prije parlamentarnih izbora 2020. godine. "Danas nas niko više ne progoni, danas mi odlučujemo i utičemo na procese”, naveo je on.

Mandić je kazao da je nakon izbora 30. avgusta 2020, kada nije bio poslanik, razgovarao "sa hiljadama ljudi" i da su "gotovo svi oni bili jedinstveni u jednom" - da sada Crna Gora treba da se okrene budućnosti i pomirenju, jer je "bilo dosta omraza i podjela koje su nas vukle na dno".

"Zato je i ono što govorimo u skladu sa tom činjenicom, jer smo mi oni koji odlučuju, a mi sigurno nećemo da se ponašamo kao DPS”, rekao je Mandić.

Vrh DPS-a će, vjeruje, "odgovarati za kriminal i korupciju".

“Ali, mi nećemo da progonimo glasače te partije, već da im pružimo ruku i pozovemo da se priključe politici pomirenja i budućnosti. Mi smo optimisti, vjerujemo da oko tih vrijednosti možemo ujediniti Crnu Goru i biti uspješni, kao sto je to danas EPCG, Rudnik uglja ili Morsko dobro. Želimo da gradimo budućnost za sve građane Crne Gore”, poručio je Mandić.

Bonus video: