Jelena Šukić predsjednica mladih Pokreta Evropa sad

Šukić je poručila da će se boriti za bolju budućnost omladine u Crnoj Gori i da će Mladi Evrope graditi društvo koje je otvoreno, sekularno, kosmopolitsko i sa jednakim šansama za sve

6075 pregleda 9 komentar(a)
Šukić, Foto: Evropa sad
Šukić, Foto: Evropa sad

Jelena Šukić izabrana je za predsjednicu Mladih Evrope, na prvom Kongresu tog tijela Pokreta Evropa sad (PES).

Poručila je da će se boriti za bolju budućnost omladine u Crnoj Gori i da će Mladi Evrope graditi društvo koje je otvoreno, sekularno, kosmopolitsko i sa jednakim šansama za sve.

Za potpredsjednike su izabrani Milivoje Karadžić, Tamara Crnogorčić i Darko Savović. Usvojen je i Manifest Mladih Evrope i Statut koji će, kako je saopšteno, biti garancija autonomnog omladinskog djelovanja.

“Pronađite ono što vas pokreće, vaš specifični talenat i ne odustajte od njega! Razvijajte se svakodnevno! Baštinite u sebi Evropu kao ideju, kao smisao obrazovanja, slobode pojedinca i slobode duha”, poručio je na održanom Kongresu predsjednički kandidat i zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović.

Mladi Evrope
foto: Evropa sad

Iz te partije je saopšteno da se na javni konkurs za dvije sedmice prijavilo 45 kandidata.

Na Kongresu, održanom pod sloganom “Slobodno. Autonomno. Ravnopravno.” je govorio i Mirko Đukić, član predsjedništva PES-a i, kako je saopšteno, inicijator ideje o osnivanju Mladih Evrope.

“Novo crnogorsko doba kojem svjedočimo od avgusta 2020, odnosno od prve demokratske Vlade u Crnoj Gori iz decembra te godine, a koje je intenzivirano opštom smjenom partitokratske vlasti na skorašnjim lokalnim izborima u oktobru dominantno od strane Pokreta Evropa sad, u Mladima Evrope će imati pouzdanog doprinosioca”, kazao je Đukić.

Bonus video: