Vujičić podnio prijavu protiv predsjednika i članova DIK-a koji su glasali za utvrđivanje liste predsjedničkih kandidata

Predsjednik budvanske Građanske akcije smatra da je došlo do zloupotrebe službenog položaja

4869 pregleda 4 komentar(a)
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Vujičić, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik budvanske Građanske akcije Božidar Vujičić podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv predsjednika i članova Državne izborne komisije (DIK) koji su glasali za usvajanje odluke o utvrđivanju liste kandidata za predsjedničke izbore, zbog sumnje da su, kako je naveo, zloupotrijebili službeni položaj.

"Obavještenjem, koje sam putem mejla uputio Državnoj izbornoj komisiji dana 04.03.u 14:25 sati, obavijestio sam Komisiju da sam na rješenja Komisije o odbačaju prigovora na povredu biračkog prava br. 210/2 i 226/2, uputio u zakonskom roku žalbe Ustavnom sudu. Istim rješenjima sam predložio Komisiji da ne utvrđuje listu kandidata dok se ustavni sud ne izjasni o žalbama. Uz obaveštenje Komisiji sam dostavio i kopije žalbi sa potvrdama o prijemu pošiljke, izdate od strane pošte", naveo je Vujičić u prijavi SDT-u.

Smatra da su prijavljeni zloupotrijebili službeni položaj i da su postupili "protivno odredbama zakona koje utvrđuju zaštitu biračkog prava".

Vujičić je zatražio izuzeće tužioca Vukasa Radonjića, koji je, podsjeća, odbacio njegovu prijavu protiv odluke budvanske Opštinske izborne komisije da usvoji konačne rezultate izbora, "bez odluke Ustavnog suda po žalbama" i odbacio prijavu podnijetu zbog neutvrđivanja konačnih rezultata u Podgorici.

"Kad je u pitanju Budva, za tužioca nije sporno da se usvoje konačni rezultati izbora, bez odluka Ustavnog suda, a kad je u pitanju Podgorica, onda je iskazao stav da se konačni rezultati ne mogu donijeti bez odluke Ustavnog suda po žalbama na povredu biračkog prava", naveo je Vujičić u prijavi SDT-u.

Bonus video: