Mugoša: Predstojeći izbori prekretnica za Crnu Goru

Podjele su po raznim osnovama produbljene, a o evropskim integracijama se i ne govori, kazao je potpredsjednik SD-a

3680 pregleda 33 komentar(a)
Mugoša, Foto: SD
Mugoša, Foto: SD

Predstojeći izbori, predsjednički i očekivani vanredni parlamentarni, prekretnica su za Crnu Goru, jer će građani na njima odlučivati u kakvoj će državi živjeti, ocijenio je potredsjednik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

On se, na sjednici nikšićkog odbora SD-a u Nikšiću, osvrnuo na, kako je naveo, dvije i po godine političke agonije kroz koju Crna Gora prolazi, odnosno duboke društveno-političke i institucionalne krize.

„Da li je danas Crna Gora više građanska, evropska i evroatlanska nego prije dvije i po godine? Mislim da nije, naprotiv”, istakao je Mugoša.

On je rekao da su podjele po raznim osnovama produbljene, a da se o evropskim integracijama i ne govori, već se svjedoči najlošijim izvještajima Evropske komisije do sada, kao i ocjenama da je Crna Gora, od faktora regionalne stabilnosti i predvodnice na EU integracionom putu, postala problem.

Zbog toga su, kako je naveo, nastupajući izbori - predsjednički i očekivani vanredni parlamentarni kao jedini način za izlazak iz krize, jedna vrsta prekretnice.

„I to prije svega vrijednosne, strateške prekretnice, jer na tim izborima odlučujemo o tome u kakvoj ćemo državi da živimo“, zaključio je Mugoša.

Bonus video: