Zastave "velike Albanije" i Oslobodilačke vojske Kosova na slavlju Albanskog foruma u Tuzima

Albanski forum osvojila je 18 mandata, od ukupno 32 odbornička mjesta, na juče održanim lokalnim izborima.

38291 pregleda 193 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube

Članovi i simpatizeri Albanskog foruma pobjedu na lokalnim izborima u Tuzima proslavili su zastavama "velike Albanije", kao i zastavama Albanije, SAD i Crne Gore.

Na slavlju u jednom restoranu u Tuzima, kako se može vidjeti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, ali i pojedinih albanskih televizijskih kanala, vijorila se i zastava Oslobodilačke vojske Kosova.

Albanski forum koji čini koalicija Albanske alternative, Demokratskog saveza Albanaca, Nacionalne albanske unije i Demokratskog saveza u Crnoj Gori osvojila je 18 mandata, od ukupno 32 odbornička mjesta, na juče održanim lokalnim izborima.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija ne čelu sa aktuelnim predsjednikom Opštine Tuzi i prvim čovjekom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, dobila je 4.282 glasa, odnosno 51,83 odsto, pet odsto više nego 2019. Na prethodnim izborima osvojili su 3.682 glasa, a juče oko 600 više.

Koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) - “Pravim putem”, osvojila je 12 mandata.

Demokratska Crna Gora osvojila je jedan mandat, kao i Socijaldemokratska partija.

Bonus video: