Deletić: Đeljošaj mora da poštuje zakone i Ustav Crne Gore sve dok tu živi i obavlja funcije u institucijama države

"Nakon izbora u Tuzima svaki građanin Crne Gore danas se pita u kojoj se mi to državi nalazimo i jesu li Tuzi uopšte opština u Crnoj Gori"

7961 pregleda 28 komentar(a)
Deletić, Foto: Prava Crna Gora
Deletić, Foto: Prava Crna Gora

Nik Đeljošaj lično može da misli i želi šta god hoće, ali dok živi u Crnoj Gori i obavlja funkcije u institucijama države Crne Gore mora poštovati njene zakone i Ustav, poručila je Aleksandra Deletić, generalna sekretarka Prave Crne Gore.

Članovi i simpatizeri "Albanskog foruma", kojeg je na izborima predvodio Đeljošaj, pobjedu na jučerašnjim lokalnim izborima u Tuzima proslavili su zastavama "velike Albanije", kao i zastavama Albanije, SAD i Crne Gore.

"Nakon izbora u Tuzima svaki građanin Crne Gore danas se pita u kojoj se mi to državi nalazimo i jesu li Tuzi uopšte opština u Crnoj Gori. Nedugo po zatvaranju biračkih mjesta pristalice koalicije 'Albanski forum' proslavile su pobjedu na izborima uz zastave Albanije, zastave 'velike Albanije', zastave Sjedinjenih Američkih Država i zastavu UČK", kaže Deletić u saopštenju Prave Crne Gore.

Ona kaže da je Đeljošaj više puta javno saopštio da ima pretenzije da se Tuzi pripoje Albaniji.

"Predlagao je da Opština Tuzi bude na budžetu Albanije i Kosova. Na njegovim predizbornim skupovima su se takođe viorile zastave Albanije bez ijedne zastave Crne Gore", istakla je ona.

Dodaje da Prava Crna Gora nema ništa protiv slavlja i pobjede kandidata koji je na izbrima glasovima mještana Tuzi dobio većinu.

"Prava Crna Gora nema ništa protiv da pripadnici albanskog naroda budu zahvaljujući svom radu, trudu i znanju na čelu određenih institucija u Crnoj Gori. Ali Prava Crna Gora će uvijek i na svakom mjestu biti protiv projekta Velike Albanije, protiv klicanja organizaciji UČK i protiv toga da se pojedini pripadnici albanskog naroda koristeći svoje funkcije direktno zalažu za separatističke ciljeve", zaključila je Deletić.

Bonus video: