Bogdanović se zbog prijetnji bombom osjeća ugroženo

Zapisnik u koji su "Vijesti" imale uvid je napravljen u četvrtak u Centru bezbjednosti Podgorica po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju
191 pregleda 6 komentar(a)
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.09.2017. 06:44h

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović je, nakon incidenta u Mojkovcu, kazao policiji da se osjeća ugroženo zbog prijetnji koje su na njemu i članovima partije izrečene ispred stranačkih prostorija u tom gradu.

On je u policijskom zapisniku, u koji su “Vijesti” imale uvid, kazao da je mojkovčanin Goran Stanišić prijetio da će baciti bombu na prostorije Demokrata. Stanišić je ranije negirao te optužbe.

“Sa mjesta vozača, ne izlazeći iz vozila, kroz spušteno staklo suvozača, prijetećim tonom vozač vozila uputio riječi - Šta imate protiv Markovića? Bombu ćemo vam baciti tu”, kazao je Bogdanović policiji.

Zapisnik je napravljen u četvrtak u Centru bezbjednosti Podgorica po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Demokrate su prethodno saopštile da im je prijetio smrću brat premijera Duška Markovića, Radoje Marković.

“U vozilu je bilo meni koliko nepoznatih lica, ali imajući u vidu da sam bio fokusiran na ono što se dešavalo, kao i na kompletnu situaciju, ne mogu se sjetiti koliko njih sam vidio, ali sigurno ne manje od četiri,” kazao je Bogdanović, dodajući da su samo vozač i suvozač učestvovali u incidentu.

Generalni sekretara Demokrata kazao je i da je od stranačkih kolega saznao ko je vozač.

U saopštenju Demokrata nakon incidenta navedeno je da su u džipu bili i sin načelnika Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac Vitomira Veljovića, Cvetko Marković, kao i član mojkovačkog DPS-a Dejan Filipović. Veljović je kasnije negirao da je njegov sin učestvovao u incidentu ispred prostorija Demokrata.

Bogdanović je policiji izjavio da je jasno da je napad imao političku pozadinu, kao i da su lica iz vozila došla ispred prostorija Demokrata da bi blokirali realizaciju njihove kampanje od “vrata do vrata”.

Bonus video: