Abazović: Trajekt će da košta ništa - nula

"Zato što biznis koji vam donosi desetine miliona eura godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje. Država će u narednim godinam prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari - Lepetane"

21563 pregleda 77 komentar(a)
Abazović, Foto: Jelena Jovanović
Abazović, Foto: Jelena Jovanović

Zaista ne znam tačnu cifru i koliko je plaćen, ali nama trajekt treba i to nisu nikakvi novci, a jeftiniji trajekt sebe može da isplati smao u toku ljetnjih mjeseci, poručio je Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandatu.

"Sve što se saopštava je netačno, nas će trajekt da košta ništa - nula", dodao je Abazović nakon polaganja kamena-temeljca za gradnju četiri nova objekta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

On je i objasnio zašto tako misli.

"Zato što biznis koji vam donosi desetine miliona eura godišnje košta ništa u odnosu na ono što je ostvarenje. Država će u narednim godinam prihodovati ogromna sredstva od trajektne linije Kamenari-Lepetane. Sve što investiramo sad je samo početni trošak", dodao je Abazović.

Istakao je i da do kraja mnjeseca očekuju i nove trajekte.

Kako možemo da poboljšamo bezbjednost u sudovima

Vlada Crne Gore danas će na vanrednoj sjednici razmatrati pitanje bezbjednosti institucija.

"Dvije informacije će biti aktuelne - jedna je Ministartsva pravde i jedna koju je napravila međusektorska grupa o tome kako možemo dodatno da poboljšamo bezbjednost u sudovima i tužilačkoj organizaciji", rekao je Abazović.

Kaže da je događaj u Osnovnom sudu kada je u napadu bombom stardala jedna osoba, a nekoliko ih povrijeđeno, bio tragičan događaj.

"Ne mislim da su tu prekršene bilo kakve procedure, ne daj bože moglo je nešto da se desi i u restoranu i na nekom otvorenom prostoru. To su nedaće koje pogađaju sva društva, pa i naše... Imali smo tragediju na Cetinju. Svi moramo da vidimo kako da učinimo društvo malo funkcionanijim", zaključio je Abazović.

Bonus video: