Vuksanović Stanković partija dala 5.000 eura

Kandidatkinja za predsjednicu prijavila ASK-u prilog u predizbornoj kampanji

9907 pregleda 18 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zekovic
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zekovic

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković prijavila je Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) 5.000 eura priloga u predizbornoj kampanji.

Prema podacima ASK-a, Vuksanović Stanković je prilog dobila od svoje Socijaldemokratske partije (SDP) 24. februara.

Kandidati koji učestvuju na predsjedničkim izborima imaju obavezu da dostave petnaestodnevni izvještaj o prilozima u roku od 15 dana od otvaranja računa za finansiranje kampanje. Posebni računi se, prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, otvaraju najkasnije narednog dana od potvrđivanja kandidature, dok se ASK o tome obavještava u roku od tri dana od otvaranja računa.

Prilog je ranije prijavio lider Nove srpske demokratije (Nova) Andrija Mandić kojem je prvom potvrđena predsjednička kandidatura, 7. februara.

Prema izvještaju o prilozima objavljenom na sajtu ASK-a, Nova srpska demokratija je Mandiću donirala 5.000 eura, a Demokratska narodna partija (DNP), koja s tom strankom i Pokretom za promjene (PzP) čini Demokratski front (DF), dala je 10.000.

Posebni računi se, prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja otvaraju najkasnije narednog dana od potvrđivanja kandidature, dok se ASK o tome obavještava u roku od tri dana od otvaranja računa.

Osim Vuksanović Stanković i Mandića, kandidati za predsjednika su aktuelni šef države i lider DPS-a Milo Đukanović, nezavisni kandidat Jovan Radulović, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović i lider Demokrata Aleksa Bečić.

Bonus video: