Pregovori oko rekonstrukcije: Abazoviću odriješene ruke, Dobričanin na specijalizaciji u inostranstvu

"Ko hoće da sastavi vladu, neka sastavi, a dok se to ne desi, vlada radi u punom kapacitetu. Ako se nešto promijeni, tu smo da izvršimo primopredaju”, kazao je premijer

16705 pregleda 25 komentar(a)
Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović je juče, govoreći o rekonstrukciji Vlade, rekao da izbor novih ministara nije na dnevnom redu. On je, prema informacijama “Vijesti”, od predsjedništva Građanskog pokreta URA dobio mandat da o tome vodi pregovore.

Odgovarajući na pitanje novinara da li su razgovori o rekonstrukciji Vlade u toku, rekao je da to ne bi nazvao tako “iz razloga jer razgovori između različitih politički subjekata su na više tema i vlada nije centralna preokupacija, imaju razgovore o antimafija zakonu, predsjedničkim izborima...”

Abazović je kazao da će nastaviti dijalog sa svim političkim subjektima jer se moraju iznalaziti rješenja.

”Vidjećemo, izbori su na pragu. Ko hoće da sastavi vladu, neka sastavi, a dok se to ne desi, vlada radi u punom kapacitetu. Ako se nešto promijeni, tu smo da izvršimo primopredaju”, istakao je Abazović.

Izvori “Vijesti” navode da partija Gorana Danilovića, Ujedinjena Crna Gora ne podržava rekonstrukciju, a njen poslanik Vladimir Dobričanin pošao je na specijalizaciju u inostranstvo. Poslovnikom Skupštine nije moguće glasanje na daljinu, osim u slučaju kovida.

Poslanik Force Genci Nimanbegu, navodno, još nije odlučio da li će dati 41. glas za rekonstrukciju, a prema nezvaničnim saznanjima, njegova partija još to pitanje nije razmatrala.

U rekonstruisanu Vladu očekuje se ulazak Demokratskog fronta, dok je planirano da bude smijenjen ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović (BS).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović ocijenio je da je Crna Gora nakon 30. avgusta 2020. godine po mnogo čemu postala zemlja apsurda.

”Ali su svi ti apsurdi ništa u odnosu na ideju o rekonstrukciji pale Vlade, koja je vrhunac izvrgavanja ruglu Ustava, prava, logike i zdravog razuma”, rekao je Vujović.

Bonus video: