Hodžić najavio tužbu zbog zloupotrebe podataka za podršku Raduloviću: Tužiću definitivno, moj potpis je krivotvoren

“Pored broja lične karte i matičnog broja, jasno je da je i moj potpis krivotvoren. Moji lični podaci su iskorišćeni za podršku kandidata Jovana Radulovića”, kazao je Hodžić

19100 pregleda 38 komentar(a)
Hodžić, Foto: Boris Pejović
Hodžić, Foto: Boris Pejović

Građanski aktivista Demir Hodžić kazao je da će nakon konsultacija sa advokatom odlučiti koga će sve tužiti zbog zloupotrebe ličnih podataka u svrhu podrške predsjedničkom kandidatu Jovanu Raduloviću.

On je kazao "Vijestima" da je slučajnom provjerom na aplikaciji putem koje građani mogu da provjere da li se njihovi potpisi podrške nalaze u bazi podataka podrške kandidatima za predsjednika Crne Gore na izborima 19. marta, utvrdio da su njegovi lični podaci zloupotrijebljeni.

"Pored broja lične karte i matičnog broja, jasno je da je i moj potpis krivotvoren. Moji lični podaci su iskorišćeni za podršku kandidata Jovana Radulovića", kazao je Hodžić.

On je rekao da je kontaktirao nekoliko advokata, te da će nakon konsultacija odlučiti koga će tužiti:

"Tužbu pokrećem definitivno, samo je pitanje protiv koga sve, i da li će neka institucija biti predmet tužbe".

Hodžić je ocijenio da u ovom slučaju nije kriv samo kandidat koji je prihvatio sistem zoupotrebe podataka, nego i oni koji su mu pružili tu mogućnost.

"Apelujem da mi se jave pojedinci, organizacije koje su spremne da pruže pravnu i drugu pomoć meni i ostalim građanima koji su mi se javili sa istim problemom. A neprestano mi stižu poruke građana da su njihovi podaci zloupotrijebljeni kao podrška raznim kandidatima za predsjednika", kazao je Hodžić.

On je rekao da je cijeli izborni proces doveden u pitanje zloupotrebama njegovih ličnih podataka i podataka ostalih građana.

"Očekujem sve odgovorne predsjedničke kandidate da se oglase po pitanju nefukcionisanja ovog sistema na osnovu kojeg su se oni kandidovali", poručio je Hodžić.

Bonus video: