Danilović: Protiv smo rekonstrukcije, podrška Lekiću ako predloži kabinet u narednih sedam dana

"Sve verzije rekonstrukcija i 'genijalnosti' na tu temu takođe odbijamo - ne mijenjamo stavove kao čarape", poručio je lider Ujedinjene

22556 pregleda 56 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Lider Ujedinjene Crne Gore i predsjednički kandidat Goran Danilović kazao je da taj politički subjekt ostaje pri ranijem stavu da neće podržati rekonstrukciju Vlade Dritana Abazovića.

Kazao je da će mandatar za sastav vlade Miodrag Lekić dobiti podršku Ujedinjene, ukoliko predloži kabinet u narednih sedam dana, prenosi Portal RTCG.

"Ujedinjena Crna Gora i ja u njeno ime smo rekli prije više od dva mjeseca da mi rekonstrukciju vlade koju smo oborili jer je izglasao DPS nećemo podržati. Dakle, taj stav se nije niti će se promijeniti. Sve verzije rekonstrukcija i 'genijalnosti' na tu temu takođe odbijamo - ne mijenjamo stavove kao čarape", poručio je Danilović u izjavi za RTCG.

Dodaje da će podržati Lekića ako u narednih sedam dana predloži kabinet.

"Podržaćemo, jer smo mu prije tri mjeseca dali podršku. Podsjećam, međutim, da smo 4. januara, neslavno završili pregovore i da je DF najavio da idemo na izbore, a mi svim srcem podržali", poručuje Danilović.

Prema njegovim riječima, Ujedinjena je "čistih stavova od početka".

"Ako bilo ko hoće neku avanturu u posljednjih šest dana kojom bismo se obrukali kao većina i pokazali da se plašimo Đukanovića, u tome učestvovati nećemo. Sa UCG je sve uvijek kristalno jasno - trgovine nema", zaključio je Danilović.

Mandatar za sastav Vlade Miodrag Lekić, po odredbama Zakona o predsjedniku, ima rok do 16. marta da predloži Skupštini saziv kabineta.

Ukoliko do toga ne dođe, predsjednik Milo Đukanović ima ustavnu mogućnost raspuštanja parlamenta.

Bonus video: