Bogdanović: Saradnja sa ODIHR-om rezultirala unapređenjem izbornog zakonodavstva

Prema riječima Bogdanovića, DPS je spreman da doprinese pozitivnoj recenziji kvaliteta predsjedničkih izbora, poštujući zakonodavni okvir predizbornih i izbornih aktivnosti

1083 pregleda 3 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Dugogodišnja uspješna saradnja Crne Gore i njenih institucija sa Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) rezultirala je unapređenjem izbornog zakonodavstva, ali i drugih segmenata demokratskog razvoja države, rekao je generalni sekretar Demokratske partije socijalista (DPS) Aleksandar Bogdanović.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Bogdanović se sastao sa šefom posmatračke misije ODIHR-a Tamašom Meserićem, uoči predsjedničkih izbora.

“Bogdanović je pozdravio dugogodišnju uspješnu saradnju Crne Gore i njenih institucija sa OEBS/ODIHR, što je rezultiralo unapređenjem izbornog zakonodavstva, ali i drugih segmenata demokratskog razvoja Crne Gore, od vladavine prava, slobode medija, kao i bezbjednosnih aspekata”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Bogdanović ukazao na snažnu privrženost i istrajnost DPS-a kada je u pitanju usvajanje evropskih standarda u toj i drugim oblastima društvenog razvoja.

Prema njegovim riječima, DPS je spreman da doprinese pozitivnoj recenziji kvaliteta predsjedničkih izbora, poštujući zakonodavni okvir predizbornih i izbornih aktivnosti.

Bogdanović je rekao da očekuje da će kampanja DPS-a, iako kratka, biti sadržajna i dati dobar impuls ukupnom predizbornom ambijentu.

Meserić je, upoznavajući sa aktivnostima misije koja se sastoji od 11 članova, kazao da je uvjeren da će za rezultat imati objektivan izvještaj o predsjedničkim izborima.

Bonus video: