Vučinić: Principi Danilovića ne djeluju da idu u prilog obračunu sa Đukanovićem, već njemu naruku

"Sa nevjericom sam slušao Gorana Danilovića kada je rekao da će formiranje 44. Vlade na osnovu avgustovske većine, ojačati Mila Đukanovića"

12446 pregleda 46 komentar(a)
Vučinić, Foto: Boris Pejović
Vučinić, Foto: Boris Pejović

Lider i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da "principi" lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića u završnici kampanje za predsjedničke izbore i na pragu formiranja nove Vlade, "ne djeluju da idu u prilog obračunu" sa liderom Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnim predsjednikom države Milom Đukanovićem, "već njemu naruku".

Danilović je ranije danas kazao da Ujedinjena ostaje pri ranijem stavu da neće podržati rekonstrukciju Vlade Dritana Abazovića.

"Sa nevjericom sam slušao Gorana Danilovića kada je rekao da će formiranje 44. Vlade na osnovu avgustovske većine, ojačati Mila Đukanovića. Navodno, problem je u tome što Miodrag Lekić neće biti premijer. Premda je gospodin Lekić izrazio spremnost i posvećenost da se formira vlada na osnovu izborne većine, bez obzira na to hoće li njemu pripasti mjesto premijera", naveo je Vučinić.

Dodao je da "već godinama" Lekić i Danilović "ne komuniciraju", te da je "sad odjednom" premijerska funkcija Lekića za Danilović "uslov svih uslova".

"Poznajem Gorana Danilovića relativno dugo. Znajući nejgovo političko iskustvo, ovi novi principi u završnici kampanje za predsjedničke izbore i na pragu formiranja nove Vlade, ne djeluju da idu u prilog obračunu sa Đukanovićem, već njemu na ruku", naveo je Vučinić.

Bonus video: