SNP: Đukanović pokušava da radikalizuje izbornu kampanju

Iz SNP-a su podsjetili da je ta partija osnovana prije 25 godine sa ciljem da se bori protiv kriminala, korupcije i protiv politike podjela Mila Đukanovića

3483 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) su osudili "pokušaj radikalizacije izborne kampanje" predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kao i njegove tvrdnje o SNP-u kao opciji za koju se vezuju anticrnogorske ideje.

Đukanović je u obraćanju na tribini U Herceg Novom govorio o "onima koji ponosno ističu svoje SNP-ovsko porijeklo" dodajući da je " SNP bila politička artikulacija svih anticrnogorskih i antievropskih ideja".

"Ako je anticrnogorstvo zalaganje za njegoševsku, tradicionanu i petrovićevsku Crnu Goru, kao i za politiku pomirenja i suživot, onda pristajemo da budemo to, saopštili su iz Socijalističke narodne partije (SNP) u reagovanju na obraćanje predsjednika Mila Đukanovića.

Podsjetili su da je SNP osnovan prije 25 godine sa ciljem da se bori protiv kriminala, korupcije i protiv politike podjela Mila Đukanovića.

"Čast nam je što u godini u kojoj obilježavamo četvrt vijeka djelovanja možemo da potvrdimo da je Đukanovićeva politika mržnje i podjela izgubila, a da su u Crnoj Gori postale dominantne ideje dobrog života za građane Crne Gore svih vjera i nacija", poručili su iz te partije.

Oni su kazali da im preostaje da na predsjedničkim izborima dovrše posao koji su započeli 30. avgusta i da ostvarie puno razvlašćivanje Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista, što je, kako su naglasili, "interes SNP-a i ogromnog broja građana Crne Gore."

Bonus video: