Radulović predsjednica Asocijacije žena Pokreta Evropa sad

"Ostavimo patrijarhat, pa i matrijarhat u istoriji, osnažimo društvo jednakih šansi, dajmo podršku jedna drugoj, pružimo ruku, podijelimo informacije i znanje, ali ostanimo svoje, sa čeličnom voljom, ali sa srcem od svile", kazala je Radulović

5546 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Za predsjednicu Asocijacije žena Pokreta Evropa sad izabrana je Jovana Radulović.

"Ostavimo patrijarhat, pa i matrijarhat u istoriji, osnažimo društvo jednakih šansi, dajmo podršku jedna drugoj, pružimo ruku, podijelimo informacije i znanje, ali ostanimo svoje, sa čeličnom voljom, ali sa srcem od svile", kazala je Radulović na osnivačkom kongresu Asocijacije žena Pokreta Evropa sad.

Zamjenik presjednika Pokreta Evropa sad i predsjednički kandidat Jakov Milatović kazao je da se uvijek zalagao za ekonomsko osnaživanje, podržavao i ohrabrivao žene.

"U mom profesionalnom okruženju preovladavaju žene, obrazovane i sposobne da mijenjaju svijet", rekao je Milatović.

Asocijacija žena Pokret Evropa sad
foto: Pokret Evropa sad

Potpredsjednica Pokreta Evropa sad Olivera Injac kazala je da je vizija za koju se zalaže taj pokret "vizija slobodnog i razvijenog društva".

"U kojem rodna ravnopravnost nije norma ili forma, već suština i sadržaj svih javnih politika i praksi u Crnoj Gori, podsticaj za inkluziju žena u društveno-političkim procesima odlučivanja i djelovanja", navela je Injac.

Asocijacija žena Pokret Evropa sad
foto: Pokret Evropa sad

Članica Predsjedništva Pokreta Evropa sad Maida Gorčević navela je, između ostalog, da u tom pokretu žene zastupaju jer vrijede, a ne zbog zakonskih kvota.

Bonus video: