DPS Mojkovac: Demokrate danima obmanjuju građane neistinama

Iz Opštinskog odbora DPS-a napominju da Bečiću i poslaniku Demokrata Borisu Bogdanoviću, nijednog trenutka niko nije uskratio pravo na slobodu kretanja sa njihovim Demokratama, već slobodno šetaju ulicama Mojkovca
3 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 15.09.2017. 15:50h

Demokrate i njihov predsjednik Aleksa Bečić sami sebi "uskaču u grlo" kada u svojim svakodnevnim saopštenjima potenciraju da su "došli u Mojkovac“ , svojevoljno etiketirajući sebe kao pridošlice, čije interesovanje za Mojkovac će otići isto onako kako je i došlo, kazali su iz mojkovačkog odbora Demokratske partije socijalista.

"Mojkovac i Mojkovčani Vas još jednom pitaju Bečiću i Bogdanoviću , gdje ste bili do sad i ko su Demokrate iz Mojkovca koje sa Vama javno šetaju mojkovačkim ulicama? Na ovo pitanje nijesmo dobili konkretan odgovor od Bečića ni u njegovoj turističkoj posjeti Mojkovcu od prije par mjeseci, a izgleda da će isto biti i ovog puta," navode iz DPS-a.

Oni napominju da Bečiću i poslaniku Demokrata Borisu Bogdanoviću, nijednog trenutka niko nije uskratio pravo na slobodu kretanja sa njihovim Demokratama, već slobodno šetaju ulicama Mojkovca u šta se, kako su kazali, može uvjeriti cjelokupna crnogorska javnost.

"Problem je što Bečiću besciljna šetnja u krug u Mojkovcu ne prija uopšte, pa svoj politički neuspjeh pokušava da prekonstruiše čas u napade na njega i njegove Demokrate, a čas u njegov neviđeni politički uspon služeći se pritom ne samo brojnim neistinama, već i mnogim drugim neetičkim sredstvima. Mnogo je zatvorenih vrata dočekalo Bečića u Mojkovcu, pa mu ne preostaje ništa drugo nego da se sa sve kesama i Demokratama vrati u Budvu, Kotor i Herceg Novi," kažu iz DPS-a.

Demokrate, tvrde iz OO DPS Mojkovac, danima "bombarduju crnogorsku javnost neistinama", među kojima su i najupečatljivije neistine da su se u, po njima, spornom automobilu nalazili član OO DPS-a Mojkovac i sin načelnika OB-a Mojkovac. Kako ističu, nečije članstvo u Opštinskom odboru partije se sa nekoliko klikova na zvaničnom sajtu može provjeriti, zbog čega je "jasno da Demokrate napamet imenuju Mojkovčane članovima OO DPS-a u Mojkovcu, a sve u svrhu vođenja njihove neprijateljske propagande u našem gradu."

"Sa morem neistina Bečić svakodnevno istupa u javnosti, kao što je bio slučaj sa infrastrukturom u selu Štitarica. Koliko je Bečić upućen o stanju u Štitarici u koju je vjerovatno prvi put kročio juče, govori činjenica da je Opština zajedno sa Vladom Crne Gore prije nekoliko godina uložila oko 100.000,00 eura za izgradnju vodovoda, dok se na održavanju puta u Štitarici i svim seoskim područjima radi konstantno. Očigledno Bečić i njegovi pratioci koje je doveo iz drugih gradova ne žele da priznaju da za njima i njihovim navodnim 'djelovanjem' u Mojkovcu nema nikakve potrebe," rekli su iz DPS-a.

Oni su opaske Demokrata o "napuklom asfaltu" i problemu sa atmosferskim vodama u pojedinim dijelovima Mojkovcima ocijenili neukusnim, jer "niti su do juče znale Demokrate gdje je ulica Dušana Tomovića, niti se dok su njihovi istomišljenici bili na vlasti u Mojkovcu do te ulice moglo stići bez terenskog vozila."

"Demokrate ne znaju da je Mojkovac među prvima riješio pitanje otpadnih voda. Takođe, Bečić ne zna da je lokalna vlast u Mojkovcu uradila projekat razdvajanja fekalne i atmosferske kanalizacije. Jasno je kao dan, da jedina nepoznanica koja u Mojkovcu postoji, jeste Bečićevo nepoznavanje izbornog programa DPS-a i realizovanih projekata lokalne vlasti u Mojkovcu," ističu u saopštenju.

Kako su kazali, u DPS-u se, podjednako kao i građani Mojkovca, pitaju ko su kriminalne grupe o kojima Bečić govori.

"Ko su ti kriminalci sa vlasti koji u Mojkovcu plaše građane, pitaju se ti isti građani, Aleksa Bečiću? Građani Mojkovca će se uvijek složiti da je naš grad mirno i bezbjedno mjesto za život, zato ti Bečiću, ti isti građani poručuju da ne praviš od njihovog grada lošu medijsku senzaciju , jer jedine uzurpacije koje su Mojkovčani mogli doživjeti stigle su upravo od Vas i Demokrata i Vašeg neprimjerenog presretanja građana na ulicama. O posjetama i razgovorima Bečića sa Mojkovčanima dovoljno govori podatak da su morali dovesti Velizara Kaluđerovića iz Podgorice da bi dao izjavu, jer Mojkovčani ne pristaju da se služe lažima. Korisnije bi Bečiću bilo da pita Velizara Kaluđerovića kako je Mojkovac izgledao dok je vladao on i njegovo društvo, jer o tome Bečić tek ništa ne zna, obzirom da mu Mojkovac nije bio ni na kraju pameti sve dok se nijesu primakli izbori," rekli su iz DPS-a.

Kako zaključuju, ako se Bečićeva posjeta Mojkovcu mogla okarakterisati kao turistička, kada se upoznao sa ambijentom i istorijom Mojkovca, "onda se za ovaj drugi boravak Demokrata u Mojkovcu može reći da, osim elemenata namontiranog medijskog skandala, ne posjeduje nikakvo drugo obilježje ozbiljne medijske kampanje."

Bonus video: