Mandić: Pokrenuti mehanizam potpunih promjena

"Oduzimaju se resursi onima koji su pljačkali državu", kazao je predsjednički kandidat DF-a

4474 pregleda 20 komentar(a)
Sa skupa u Bijelom Polju, Foto: Medijski tim predsjedničkog kandidata Andrije Mandića
Sa skupa u Bijelom Polju, Foto: Medijski tim predsjedničkog kandidata Andrije Mandića

Čovječanstvo je dovedeno na rub sukoba, i u takvom vremenu najvažnije je sačuvati mir u Crnoj Gori, a da bi se to desilo, moramo da se pomirimo, kazao je predsjednički kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić, na skupu u četvrtak u Bijelom Polju.

"Moramo da pokrenemo mehanizam potpunih promjena i da imamo dobro organizovano pravosuđe, da bismo mogli da odgovorimo na sva ona pitanja koja su životno važna", poručio je Mandić, kako je saopšteno iz njegovog medijskog tima.

On je istakao da "vrijeme iza nas govori šta će biti u budućnosti", te da je 2020. godine "oboren Đukanovićev režim", zatim "osvojena vlast u skoro svim opštinama" u Crnoj Gori, gdje se, kako je naveo, na najvažnijim funkcijama dominantno nalaze predstavnici DF-a.

"Sada dolaze predsjednički izbori na kojima ću biti u drugom krugu sa Milom Đukanovićem. Na moje direktno pitanje mladom Milatoviću da li će me tada podržati, on je izbjegao odgovor, iako sam saopštio da bih ja podržao njega. To se tako ne radi, moramo da imamo punu odgovornost", rekao je Mandić.

Andrija Mandić BP
foto: Medijski tim predsjedničkog kandidata Andrije Mandića

Vrijeme koje dolazi, kako kaže, podrazumijeva rad kao u Elektroprivredi, Plantažama, Željeznici, Morskom dobru, Rudniku uglja...

"Vidite da se otvorilo na stotine radnih mjesta, da su se Željezara, Luka Bar, trajekti vratili u državno vlasništvo. Oduzimaju se resursi onima koji su pljačkali državu", rekao je Mandić.

Poručio je da je "naša obaveza da izgradimo novu vlast", ali da ne treba zaboraviti tradiciju.

"Mi želimo da radimo sa svim zajednicama koje žive u Crnoj Gori i svim ljudima koji žele zajedno sa nama da rade na onim pitanjima koja znače budućnost za njihovu i našu djecu", kazao je Mandić.

Smatra da regionalna inicijativa "Otvoreni Balkan" omogućava najbolju saradnju Crne Gore sa regionom i da će to stvoriti "jak ekonomski supstrat na korist svih građana".

Bonus video: