Božović: Opština Budva spremna da ponovo ustupi plac za gradnju stanova za zaposlene u MUP-u i Upravi policije

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem

13522 pregleda 20 komentar(a)
Adžić i Božović, Foto: Vuk Lajović
Adžić i Božović, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva spremna je da ponovo ustupi plac za gradnju stanova za zaposlene u Ministarsrtvu unutrašnjih poslova (MUP) i Upravi policije (UP), kako bi stimulisala policijske službenike da se zaposle u Budvi, zbog izraženog deficita kadra u Odjeljenju bezbjednosti.

To je saopštio predsjednik Opštine Budva Milo Božović koji je u svom kabinetu danas razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem.

Božović je kazao da je lokalna uprava tako spremna da se riješi problem neuslovne zgrade Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Milo Božović, Filip Adžić
foto: Vuk Lajović

On je naveo da je lokalna uprava već odredila plac za buduću zgradu za policijske službenike, kao i placeve za zaposlene u Morskom dobru, Domu zdravlja, Upravi za katastar… te da je upućen zahtjev obrađivaču Prostornog urbanističkog plana da te lokacije tretira za te namjene.

"Opština je opredijelila plac za gradnju stanova za zaposlene u policiji, što je jedan od načina da stimulišemo policijske službenike da dođu i rade u Budvi. Takođe, razgovorali smo i o problemu zgrade Odjeljenja bezbjednosti, koja je zaista u lošem stanju i neuslovna za rad. Spremni smo da zajedno sa Vladom nađemo način da se pronađe adekvatan prostor", kazao je Božović.

Podsjećajući na veliku pomoć Opštine Budva posebno tokom ljetnjih mjeseci od obezbjeđivanja goriva do smještaja policijskih službenika, ministar Adžić je kazao da zbog velikog broja upražnjenih mjesta u Upravi policije u Budvi u razgovoru sa Božovićem su traženi modeli kako da se stimuliše zapošljavanje i dolazak policijskih službenika.

"Kao jedna od ključnih tema koja se nametnula je rješavanje stambenih pitanja za policijske službenike. Naišli smo na veliko razumijevanje Opštine Budva i spremnost da se pomogne, ustupe parcelu i oslobode komunalija za gradnju stambene zgrade. Zahvaljujem u svoje i ime svih službenika koji će na ovaj način riješiti svoje stambeno pitanje jer ovo mnogo znači. Razgovarali smo i o zgradi Odjeljenja bezbjednosti koja je po svim parametrima zaista u problematičnom stanju i neuslovna. To je lokacija koja bi morala bolje da se valorizuje, da nađemo rješenje kako bi sama stanica policije bila mnogo funkcionalnija. Opet, sa druge strane, ukoliko dođe do toga da treba da mijenjamo lokaciju, da se iznađe nova lokacija za stanicu policije koja treba da bude operativna", kazao je Adžić.

Kako je kazao razgovarali su i o turističkoj sezoni.

"Odjeljenje bezbjednosti Budva je projektovano na osnovu broja stanovnika i broja turista koji nijesu validni trenutnom stanju. Imamo mnogo više stanovnika u Budvi nego što su su bile projekcije kada je rađen kadrovski plan za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Takođe, broj turista je sve veći, tako da su obaveze koje imaju policijski službenici u Budvi izuzetno složene i u tom dijelu moramo da vodimo računa kako da popunjavamo ta upražnjena radna mjesta. Zato su ovi stimulansi potrebni i vrlo je važno što imamo ovakvu saradnju sa Opštinom Budva", kazao je Adžić.

Bonus video: