Šehović: Cetinje je devedesetih, 2006, 2016. znalo da napravi izbor, siguran sam da će tako biti i 19. marta

"Cetinje se i danas stidi tuđe sramote onih koji su se drznuli da suzavcem pokušaju da ga prevaspitaju 4. i 5. septembra 2021. godine"

3198 pregleda 13 komentar(a)
Sa sjednice opštinskog odbora SD-a na Cetinju, Foto: SDCG
Sa sjednice opštinskog odbora SD-a na Cetinju, Foto: SDCG

Cetinje je vazda znalo da napravi pravi izbor koji je u interesu građanske Crne Gore - kako devedesetih, tako i 2006, 2016, a siguran sam da će tako biti i 19. marta 2023. godine na predsjedničkim izborima, poručio je Damir Šehović, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

"Na izborima je pred nama lak izbor - građanska, antifašistička i evroatlanstka Crna Gora ili građanski razgrađena i nacionalno getoizirana Crna Gora kakva se već dvije i po godine pokušava napraviti", dodao je Šehović na sjednici opštinskog odbora te partije na Cetinju, navodi SD u saopštenju.

Kaže da je Crna Gora u kontinuitetu, a pogotovo nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, izložena stalnim napadima na sve, kako je naveo, one vrijednosti koje su mukotrpno stvarane decenijama unazad.

"Cetinje se i danas stidi tuđe sramote onih koji su se drznuli da suzavcem pokušaju da ga prevaspitaju 4. i 5. septembra 2021. godine. Nijesmo i nećemo zaboraviti maltretiranje golorukih građana i pokušaj njihovog poniženja i kažnjavanja zbog nepristajanja na trgovanje nacionalnim interesima sopstvene države. Ali, nijesu uspjeli, jer ljubav i odanost koju Cetinjanke i Cetinjani imaju prema ovoj ponosnoj državi i vrijednostima koji je čine takvom ne mogu promijeniti", rekao je Šehović.

Navodi da je zato siguran da jeu pravu kad kaže – dok je Cetinja, biće i Crne Gore.

"Zasnovane na vrijednostima koje smo decenijama mukotrpno stvarali. A te, od 'oslobodilaca' napadnute vrijednosti države su na ovim predsjedničkim izborima na ispitu", rekao je Šehović.

U saopštenju se navodi da je potpredsjednik SD-a Danilo Orlandić istakao da je danas, više nego ikad, važno da svi oni kojima je Crna Gora na srcu budu ujedinjeni.

"A takvih je u ovoj zemlji mnogo – ne samo Crnogoraca, već i Srba, Bošnjaka, Muslimana, Albanaca, Hrvata, Roma, kao i svih drugih koji, bez obzira na to kako se izjašnjavali, drugu kuću osim ove nemaju. Od velike je važnosti da ovih dana zbijemo redove i da svi, koliko ko može, damo doprinos da pobijedi Crna Gora. Ubijeđen sam da će slobodarsko Cetinje, kao i uvijek do sad, biti na nivou tog zadatka i baš kao i većinski dio države. Ne treba biti ekspert iz bilo koje oblasti, pa da vidimo šta su nam donijele prethodne dvije i po godine i kako u Crnoj Gori izgleda ono što naša politička konkurencija naziva slobodom", rekao je Orlandić.

Predsjednik opštinskog odbora Socijademokrata Cetinja Dejan Milošević, kako navode u saopštenju, rekao je da se sa Cetinja uvijek branila Crna Gora i da u prijestonom gradu politika izdaje sopstvene države nikad nije mogla da prođe.

"Pokušali su mnogi, ali su od Cetinja, Cetinjanki i Cetinjana uvijek dobili jasan odgovor. Pokušao je to i predsjednik 42. Vlade koji je od našeg partijskog druga, na konstataciju „moje Cetinje“, dobio jasan odgovor – tvoje nije! Pokušao je to i predsjednik aktuelne, srušene Vlade kojeg, prilikom svakog dolaska u prijestonicu, Cetinjanke i Cetinjani pozdrave onako kako zaslužuju oni koji sopstvenu državu podrivaju. Zato ne sumnjam da će ovaj odbor, kao i ovaj prijestoni grad, dati ogroman doprinos pobjedi kandidata građanske, evropske, evroatlantske Crne Gore", rekao je Milošević.

Bonus video: