Bratić podržala Mandića na predsjedničkim izborima: Ima snage da povede Crnu Goru putem izgradnje budućnosti

Dodala je i da se Mandić "trudi da državu takvom i sačuva i da se odluke o Crnoj Gori donose u Crnoj Gori, te da se tako baštini zavještanje predaka, čuva tradicija i gradi budućnost"

6064 pregleda 28 komentar(a)
Foto: Medijski tim Andrije Mandića
Foto: Medijski tim Andrije Mandića

Bivša ministarka prosvjete nauke kulture i sporta Vesna Bratić podržala je predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta (DF) Andriju Mandića.

Ona je na predizbornom skupu u Pljevljima kazala da Mandić ima dovoljno snage, istrajnosti i iskustva da povede Crnu Goru putem izgradnje budućnosti i očuvanja tradicije, te da nema sumnje ko treba da vodi državu i da je to, upravo Mandić.

Iz medijskog tima Mandića su saopštili da je Bratić kazala da je prisutna na toj konvenciji "da bi bila među svojima".

"Odgovorila bih i na pitanje koje se nameće samo po sebi. Otkud ja u predizbornog kampanji kao neko ko je bio dio državne uprave, ali i neko ko nije angažovan partijski? Odgovor je jednostavan. U predizbornu kampanju sam se uključila zbog lažnog doživljaja da smo 30. avgusta 2020. godine u potpunosti osvojili slobodu i da je borba završena. Da je završena, Đukanovića ne bismo gledali na Javnom servisu“, kazala je ona.

Prema njenim riječima, ovi izbori su "odsudni jer još postoje neki građani koji nisu prozreli i prezreli Mila Đukanovića".

"On neka se brani, a naše je da pokažemo da je Đukanovićevoj strahovladi došao kraj“, kazala je Bratić.

Dodala je i da se Mandić "trudi da državu takvom i sačuva i da se odluke o Crnoj Gori donose u Crnoj Gori, te da se tako baštini zavještanje predaka, čuva tradicija i gradi budućnost".

Navodi da više nema straha kod naroda i zato je, kako kaže, Andrijina borba u novim okolnostima sada drugačija.

"To više nije samo onaj hrabri sukob, gutanje suzavaca, montirani procesi. To nije oštra retorika da bi se dio naroda zaštitio. Ta je borba završena. Ovo je sada, kako ja razumijem, nova borba. Borba za saniranje posledica aparthejda i kulturocida“, kazala je ona i pozvala građane da prate "Andriju Mandića u izgradnji Crne Gore pomirenja".

Bonus video: