Rajzing Rajnke: Sve partije da osude napad na Cetinju i podsjete pristalice da nasilje ne donosi ništa dobro

"Svi kandidati su javne ličnosti koje zaslužuju poštovanje za svoju spremnost da služe svojoj zemlji", kazala je američka ambasadorka

10200 pregleda 26 komentar(a)
Rajzing Rajnke, Foto: Boris Pejović
Rajzing Rajnke, Foto: Boris Pejović

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke pozvala je sve političke partije u Crnoj Gori da osude jučerašnji napad na predsjedničkog kandidata Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića na Cetinju.

Kazala je da je napad za osudu i da partije treba da podsjete svoje pristalice da "nema ništa dobro ili demokratsko od fizičkog ili verbalnog nasilja".

"Svi kandidati su javne ličnosti koje zaslužuju poštovanje za svoju spremnost da služe svojoj zemlji", napisala je ona na Tviteru.

Američka ambasada prethodno je osudila sinoćnje nasilje na Cetinju.

"Nasilju nije mjesto u demokratskim izborima. Najoštrije osuđujemo sinoćnje nasilje na Cetinju. Vlasti moraju preduzeti hitne mjere kako bi napadači odgovarali i kako bi se osigurali bezbjedni, slobodni i pošteni izbori za sve", objavili su iz Ambasade SAD na Tviteru.

Milatović je napadnut sinoć na Cetinju, gdje je grupa građana protestovala zbog održavanja konvencije u tamošnjem Sportskom centru.

Bonus video: