DF Nikšić: Vlast za Dan opštine otvara vodovode, mostiće, djelove ulica...

"Aktuelni režim do današnjeg dana nije uspio da Nikšić pomjeri sa mrtve tačke. Realna industrija je, po našem mišljenju, osnovna elementarna tačka razvoja ovoga grada. Aktuelni sistem nema mehanizme da rješava ove probleme i nema načina da pomogne ovome gradu", smatra Lalatović
151 pregleda 1 komentar(a)
Arselinije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Arselinije Lalatović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.09.2017. 13:03h

Predstavnici nikšićkog Odbora Demokratskog fronta (DF) čestitali su građanima Nikšića Dan opštine i poručili da se i ovog 18.septembra otvaraju "vodovodi, mostići, dijelovi ulica po više puta, poput Bulevara u Kličevu".

"Nijesu to beznačajne stvari i beznačajne investicije, to su investicije koje su za normalno, civilizovano društvo i vrijeme trebalo da budu prije tridesetak godina. Zamislimo situaciju da imamo djelove naše opštine i to relativno blizu da nemaju vodu u 2017. godini. Dakle, taj glamur crvenih vrpci putujućeg karavana govori, u suštini, o odnosu prema Nikšiću", kazao je funkcioner DF-a i član Glavnog odbora Pokreta za promjene Arsenije Lalatović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, priča o ekonomskom preporodu Nikšića od strane aktuelne vlasti je nerealna, ako se zna da sve veći broj mladih Nikšićana zbog posla odlazi iz grada, da fabrike ne rade i da se ne otvaraju nova radna mjesta.

"Aktuelni režim do današnjeg dana nije uspio da Nikšić pomjeri sa mrtve tačke. Realna industrija je, po našem mišljenju, osnovna elementarna tačka razvoja ovoga grada. Aktuelni sistem nema mehanizme da rješava ove probleme i nema načina da pomogne ovome gradu", smatra Lalatović.

Prema njegovim riječima samo po pitanju koncesija, zahvaljujući aktuelnoj vlasti, opština Nikšić je u poslednjih desetak godina izgubila više od 50 miliona eura.

Lalatović se osvrnuo i na nagradu Oslobođenja Nikšića, koju su ove godine dobili košarkaš Bojan Dubljević i privrednik Ranko Jovović.

"Nagrada, nažalost, u zadnje vrijeme pokazuje besmislenost iz prostog razloga što je to postalo u najvećoj mjeri oruđe po principu ‘ja tebi vojvodo, ti meni serdare’, partijsko-kumovsko-rođačkih linija, i samim tim ona gubi svoju upečatljivost i smisao“, istakao je Lalatović.

Predsjednik Nove srpske demokratije, Janko Milatović kazao je da nema razloga za "glamurozno slavlje" u gradu koji je najveći tranzicioni gubitnik u Crnoj Gori i najveći korisnik “sirotinjskog” Egalizacionog fonda.

"Jednopartijska vlast, služeći se onom starom rimskom izrekom ‘hleba i igara’, ove godine najviše je organizovala festivala i kulturno-umjetničkih sadržaja. Nijesmo mi protiv igara, ali hljeba u Nikšiću ima sve manje, tako da jednopartijska vlast zasigurno nije položila ispit pred građanima, mada će se ovih dana hvaliti kako jesu. Nemam ništa ni protiv hipermarketa, ali ne zaborabite da na tom mjestu gdje je nekad bilo Nikšićko pozorište, koje je srušeno u martu 2008, taj prostor koji je u najjjužem centru grada se tek nakon devet i po godina stavlja u funkciju", zaključio je Milatović.

Bonus video: