Đuričković tvrdi da je "Timotie" nazvao Cetinjane fašistima

U saopštenju u kom ambasadora naziva pogrešnim imenom "Timotie", Đuričković navodi da Timonije "gazi po svemu onome što bi Francuska, kao evropska i demokratska sila, trebalo da predstavlja"

14756 pregleda 53 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković tvrdi da je francuski ambasador Kristijan Timonije nazvao građane Cetinja fašistima.

U saopštenju u kom ambasadora naziva pogrešnim imenom "Timotie", Đuričković navodi da Timonije "gazi po svemu onome što bi Francuska, kao evropska i demokratska sila, trebalo da predstavlja."

"U razloge takve krajnje neodmejrene konstatacije neću ulaziti. Mogu samo da nagađam. Ali jedno znam. Ambasador je gost i kao gost može iznositi stavove i ne slagati se sa određenim pojavama i ljudima, ali nema pravo bez dokaza i ubjedljive argumentacije nazivati niti jednog građanina Crne Gore fašistom", kaže Đuričković.

Dodaje da to ponajmanje smije činiti u odnosu na građane Cetinja - grada heroja.

"U konačnom, umjesto ovakve neprimjerene, građani Crne Gore, barem onaj dio koji baštini evropske inantifašističke vrijednosti, očekivali su reakcije ambasadora Francuske na brojne primjere urušavanja antifašističkih vrijednosti kojima svjedočimo u posljednjih dvije i po godine, od skrnavljenja spomenika herojima NOB-a, negiranja genocida u Srebrenice do veličanja ruske agresije na Ukrajinu", zaključio je Đuričković.

Timonije je "Vijestima" - komentarišići incident na Cetinju - rekao da je ta vrsta fašističke agresije protiv ne samo evropskih, već i osnovnih ljudskih vrijednosti.

Bonus video: